Η αυτοκινητοβιομηχανία Polestar αποδέχεται την τέχνη ως μέσο πληρωμής για τα σπορ αυτοκίνητά της.

 

Η συγγενική εταιρεία της Volvo, Polestar επιτρέπει στους πελάτες της, να ανταλλάξουν έργα τέχνης προκειμένου να αποκτήσουν το πρώτο τους Polestar 1.

 

Σύμφωνα με το Robb Report, θα γίνονται δεκτά έργα τέχνης όπως πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, φωτογραφίες, εγκαταστάσεις και πολλά άλλα.

 

Προκειμένου να γίνει δεκτό ένα έργο τέχνης, ως μέσο πληρωμής, πρέπει να περάσει μια προκαταρκτική αξιολόγηση από τον διεθνούς φήμης σύμβουλο τέχνης Theodor Dalensen, ο οποίος συνεργάζεται το φημισμένο Μουσείο Πικάσο και το Ίδρυμα Guggenheim.

 

Εάν το έργο τέχνης περάσει από τον Dalensen, τότε θα εκτιμηθεί από τους οίκους δημοπρασιών Sotheby's και Phillips, και μόλις δοθεί η σφραγίδα της έγκρισης, το Polestar των 155.000 δολαρίων θα είναι δικό σας.

 

Αν και το σπορ αυτοκίνητο δεν είναι πλήρως ηλεκτρικό όπως το Polestar 2, εξακολουθεί να είναι ένα coupe με κομψό σχεδιασμό, που τροφοδοτείται από έναν υβριδικό ηλεκτρικό κινητήρα και έναν με αέριο.

 

Η Polestar είπε ότι θα παράγει το αυτοκίνητο μόνο για τρία χρόνια, ολοκληρώνοντας τον κύκλο αυτού του αυτοκινήτου φέτος.

 

«Μας αρέσει η ιδέα να επιτρέψουμε στους συλλέκτες να αγοράσουν ένα Polestar 1 με αντάλλαγμα έργα τέχνης. Είναι ένα τόσο ξεχωριστό αυτοκίνητο και θα θέλαμε να βρούμε έναν μοναδικό τρόπο να το γιορτάσουμε πριν τελειώσει η παραγωγή του», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Polestar, Thomas Ingenlath.

 

Αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα χρηματοδότησης θα διαρκέσει έως τις 15 Αυγούστου στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, με τον Ingenlath να περιγράφει το όχημα ως «χειροποίητο, πολύτιμο και απτό, όπως ακτιβώς ένα έργο τέχνης».

 

Με πληροφορίες του design taxi