Άγχος της Κυριακής: Φαινόμενο που επηρεάζει το 67% των Βρετανών

Άγχος της Κυριακής: Φαινόμενο που επηρεάζει το 67% των Βρετανών Facebook Twitter
0

Το 67% των Βρετανών δηλώνουν πως νιώθουν συχνά τα λεγόμενα «Sunday scaries», δηλαδή νιώθουν άγχος την Κυριακή, ενόψει της νέας εβδομάδας. 

Το στρες για τη δουλειά, η έλλειψη ύπνου και οι λίστες με τις υποχρεώσεις που έχουν μπροστά τους είναι οι βασικές αιτίες που τους προκαλούν άγχος την Κυριακή, πριν από την έναρξη της εργάσιμης εβδομάδας. 

Αυτοί που επηρεάζονται περισσότεροι είναι οι νεαροί ενήλικες. Το 74% των ατόμων 18-24 ετών βιώνουν αυτό που οι ψυχολόγοι περιγράφουν ως «αυξημένο προκαταβολικό άγχος», καθώς τελειώνει το σαββατοκύριακο. 

Το άγχος της Κυριακής φαίνεται να κορυφώνεται λίγο μετά τις 17:00 της ημέρας, καθώς το μυαλό στρέφεται στην εβδομάδα που έρχεται. Επίσης, εκτινάσσονται οι αναζητήσεις στο Google για τη λύπη, καθώς πολλοί αναζητούν βοήθεια.  

Για να αποσπάσουν την προσοχή τους από το άγχος της Κυριακής, τα άτομα 18-24 ετών λένε στην έρευνα ότι στρέφονται στα social media. Οι ερωτηθέντες ηλικίας 25-32 ετών είναι πιο πιθανό να παρακολουθήσουν τηλεόραση και οι 33-40 ετών να καταφύγουν στο φαγητό.

Αυτές οι συνήθειες στην πραγματικότητα μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα προειδοποίησε η ψυχολόγος Κίμπερλι Γουίλσον. «Είναι σημαντικό να απολαμβάνετε και την τελευταία στιγμή του σαββατοκύριακου και να ξεκινάτε την εβδομάδα σε καλύτερη ψυχική κατάσταση», επεσήμανε. 

«Εάν βιώνετε κάθε εβδομάδα το άγχος της Κυριακής, ή νιώθετε λυπημένοι, προσπαθήστε να δραστηριοποιηθείτε. Το να γράφετε τι κάνετε και πώς νιώθετε σε διαφορετικές στιγμές μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τι προκαλεί άγχος και πώς μπορείτε να το διαχειριστείτε. Μικρά πράγματα μπορούν να κάνουν μεγάλες διαφορές», συμβούλευσε. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Διεθνή / Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Επιστολή 209 πρώην πρέσβεων και ανώτερων διπλωματών της ΕΕ καλεί σε άμεση δράση για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη - Ζητούν κυρώσεις, περιορισμούς σε εμπόριο και έρευνα, αν η ΕΕ δεν αναλάβει συλλογική πρωτοβουλία
LIFO NEWSROOM
«Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

Διεθνή / «Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

«Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σαφής σε ό,τι αφορά την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους. Δεν θα προσχωρήσουμε στην πρωτοβουλία αυτή» ξεκαθάρισε ο καγκελάριος
LIFO NEWSROOM
«Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Διεθνή / «Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Ο Αμερικανός ράπερ είπε ότι ένιωσε «φοβισμένος» όταν πήγε τον εγγονό του στον κινηματογράφο και χρειάστηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το ομόφυλο ζευγάρι που εμφανίζεται στην ταινία
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Διεθνή / Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αναγνώρισαν ότι διεξήγαγαν πλήγμα «στην περιοχή του νοσοκομείου» Νάσερ και πρόσθεσαν ότι «στόχος δεν ήταν οι δημοσιογράφοι»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να χρησιμοποιήσει πλουτόνιο του Ψυχρού Πολέμου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να χρησιμοποιήσει πλουτόνιο του Ψυχρού Πολέμου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες

Η κυβέρνηση Τραμπ σκοπεύει να διαθέσει 20 τόνους πλουτονίου από αποσυναρμολογημένες πυρηνικές κεφαλές σε εταιρείες ενέργειας των ΗΠΑ για χρήση σε αντιδραστήρες, με κόστος μεταφοράς και επεξεργασίας να βαραίνει τη βιομηχανία
LIFO NEWSROOM