«Αγαπητοί ομοφυλόφιλοι, δεν είστε φυσιολογικοί»: Σφοδρές αντιδράσεις για ομοφοβικό βιβλίο Ιταλού στρατηγού

«Αγαπητοί ομοφυλόφιλοι, δεν είστε φυσιολογικοί»: Σφοδρές αντιδράσεις για βιβλίο Ιταλού στρατηγού Facebook Twitter
Φωτ.: LinkedIn
0

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία το βιβλίο με ομοφοβικό και ρατσιστικό περιεχόμενο που εξέδωσε εν ενεργεία στρατηγού ο οποίος, μεταξύ άλλων, γράφει ότι οι ομοφυλόφιλοι «δεν είναι φυσιολογικοί».

Μεταξύ αυτών που καταδικάσαν το εν λόγω ομοφοβικό βιβλίο είναι και ο Ιταλός υπουργός Άμυνας, Γκουίντο Κροσέτο, ο οποίος έκανε λόγο για «παραληρήματα».

«Ο στρατηγός (Ρομπέρτο) Βανάτσι εκφράζει απόψεις που δυσφημούν τον στρατό (...) και το Σύνταγμα», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Γκουίντο Κροσέτο, ο οποίος είναι στενός σύμμαχος της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι.

Το υπουργείο Άμυνας «θα κινήσει την προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία», ανέφερε παράλληλα ο υπουργός, σημειώνοντας ότι δεν είχε «ενημερωθεί για το περιεχόμενο του βιβλίου, το οποίο δεν υποβλήθηκε προς έγκριση από τη στρατιωτική ιεραρχία».

Ο ομοφοβικός στρατηγός εμφανίζεται ως «απόγονος του Ιουλίου Καίσαρα»

Στο αυτοεκδοθέν βιβλίο του με τίτλο «Ο κόσμος άνω κάτω», που κυκλοφόρησε στις 10 Αυγούστου, ο 54χρονος Ρομπέρτο Βανάτσι, πρώην αρχηγός επίλεκτου Σώματος Αλεξιπτωτιστών και σήμερα επικεφαλής του Στρατιωτικού Γεωγραφικού Ινστιτούτου παρουσιάζεται ως «απόγονος του Ιουλίου Καίσαρα».

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, που πέρασε κυρίως στο πεδίο, ο στρατηγός Βανάτσι βρέθηκε στη Σομαλία, τη Ρουάντα, το Αφγανιστάν και τη Λιβύη.

«Αγαπητοί ομοφυλόφιλοι, δεν είστε φυσιολογικοί, χωνέψτε το», είναι ένα από τα αποσπάσματα του βιβλίου του που δημοσιεύονται σε ιταλικά ΜΜΕ. Μεταξύ άλλων ο Ιταλός στρατηγός αποδοκιμάζει τους «αμφιλεγόμενους κανόνες ένταξης και ανεκτικότητας που επιβάλλονται από τις μειονότητες».

Επιτίθεται στη μαύρη βολεϊμπολίστρια Πάολα Ενόγκου, που αγωνίζεται με τα χρώματα της εθνικής Ιταλίας λέγοντας: «Η Πάολα Ενόγκου είναι ιταλικής υπηκοότητας, αλλά είναι προφανές ότι τα χαρακτηριστικά της δεν αντιπροσωπεύουν την ιταλικότητα».

Οι ρατσιστικές και ομοφοβικές αυτές θέσεις προκάλεσαν κύμα οργισμένων αντιδράσεων από την αριστερά, ενώ οι βουλευτές της δεξιάς και της ακροδεξιάς παρέμειναν σιωπηλοί.

«Τα ρατσιστικά και ομοφοβικά λόγια και οι θέσεις του στρατηγού Βανάτσι αντιβαίνουν κατάφωρα στις συνταγματικές αξίες και τις δημοκρατικές αρχές της Δημοκρατίας», σχολίασε, από την πλευρά του, ο Πιέρο Φασίνο, βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AGI.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρώμη: Σε εφαρμογή από σήμερα το εισιτήριο εισόδου για τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Διεθνή / Ρώμη: Σε εφαρμογή από σήμερα το εισιτήριο εισόδου για τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Το νέο μέτρο εκτιμάται πως θα ενισχύσει τα δημοτικά ταμεία έως και κατά 20 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα να προορίζονται για τη βελτίωση των υποδομών για τους τουρίστες και των υπηρεσιών που σχετίζονται με τον χώρο
THE LIFO TEAM
Νικολάς Μαδούρο: Πώς θα μπορούσαν οι δικηγόροι του να ανατρέψουν την υπόθεση εναντίον του;

Διεθνή / Νικολάς Μαδούρο: Πώς θα μπορούσαν οι δικηγόροι του να ανατρέψουν την υπόθεση εναντίον του;

Η ποινική υπόθεση κατά του Μαδούρο είναι εξαιρετικά περίπλοκη από νομικής άποψης - Ως εκ τούτου, η υπεράσπισή του ενδέχεται να επιχειρήσει διάφορους τρόπους να ανατρέψει την υπόθεση πριν φτάσει σε δίκη
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ριψοκίνδυνες οικονομικές παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια κατευνασμού της οργής των πολιτών

Διεθνή / Διαδηλώσεις στο Ιράν: Οικονομικές παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια κατευνασμού της οργής των πολιτών

Σύμφωνα με στοιχεία μίας οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο αριθμός των νεκρών στις διαδηλώσεις έχει ξεπεράσει τους 35, ενώ περισσότεροι από 1.200 έχουν συλληφθεί
THE LIFO TEAM
Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Διεθνή / Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Η συμφωνία δείχνει ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανταποκρίνεται στο αίτημα του Τραμπ να ανοίξει τις αγορές της στις αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες, διαφορετικά θα διακινδυνεύσει περαιτέρω στρατιωτική επέμβαση
THE LIFO TEAM