«Αγαπητοί ομοφυλόφιλοι, δεν είστε φυσιολογικοί»: Σφοδρές αντιδράσεις για ομοφοβικό βιβλίο Ιταλού στρατηγού

«Αγαπητοί ομοφυλόφιλοι, δεν είστε φυσιολογικοί»: Σφοδρές αντιδράσεις για βιβλίο Ιταλού στρατηγού Facebook Twitter
Φωτ.: LinkedIn
0

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία το βιβλίο με ομοφοβικό και ρατσιστικό περιεχόμενο που εξέδωσε εν ενεργεία στρατηγού ο οποίος, μεταξύ άλλων, γράφει ότι οι ομοφυλόφιλοι «δεν είναι φυσιολογικοί».

Μεταξύ αυτών που καταδικάσαν το εν λόγω ομοφοβικό βιβλίο είναι και ο Ιταλός υπουργός Άμυνας, Γκουίντο Κροσέτο, ο οποίος έκανε λόγο για «παραληρήματα».

«Ο στρατηγός (Ρομπέρτο) Βανάτσι εκφράζει απόψεις που δυσφημούν τον στρατό (...) και το Σύνταγμα», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Γκουίντο Κροσέτο, ο οποίος είναι στενός σύμμαχος της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι.

Το υπουργείο Άμυνας «θα κινήσει την προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία», ανέφερε παράλληλα ο υπουργός, σημειώνοντας ότι δεν είχε «ενημερωθεί για το περιεχόμενο του βιβλίου, το οποίο δεν υποβλήθηκε προς έγκριση από τη στρατιωτική ιεραρχία».

Ο ομοφοβικός στρατηγός εμφανίζεται ως «απόγονος του Ιουλίου Καίσαρα»

Στο αυτοεκδοθέν βιβλίο του με τίτλο «Ο κόσμος άνω κάτω», που κυκλοφόρησε στις 10 Αυγούστου, ο 54χρονος Ρομπέρτο Βανάτσι, πρώην αρχηγός επίλεκτου Σώματος Αλεξιπτωτιστών και σήμερα επικεφαλής του Στρατιωτικού Γεωγραφικού Ινστιτούτου παρουσιάζεται ως «απόγονος του Ιουλίου Καίσαρα».

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, που πέρασε κυρίως στο πεδίο, ο στρατηγός Βανάτσι βρέθηκε στη Σομαλία, τη Ρουάντα, το Αφγανιστάν και τη Λιβύη.

«Αγαπητοί ομοφυλόφιλοι, δεν είστε φυσιολογικοί, χωνέψτε το», είναι ένα από τα αποσπάσματα του βιβλίου του που δημοσιεύονται σε ιταλικά ΜΜΕ. Μεταξύ άλλων ο Ιταλός στρατηγός αποδοκιμάζει τους «αμφιλεγόμενους κανόνες ένταξης και ανεκτικότητας που επιβάλλονται από τις μειονότητες».

Επιτίθεται στη μαύρη βολεϊμπολίστρια Πάολα Ενόγκου, που αγωνίζεται με τα χρώματα της εθνικής Ιταλίας λέγοντας: «Η Πάολα Ενόγκου είναι ιταλικής υπηκοότητας, αλλά είναι προφανές ότι τα χαρακτηριστικά της δεν αντιπροσωπεύουν την ιταλικότητα».

Οι ρατσιστικές και ομοφοβικές αυτές θέσεις προκάλεσαν κύμα οργισμένων αντιδράσεων από την αριστερά, ενώ οι βουλευτές της δεξιάς και της ακροδεξιάς παρέμειναν σιωπηλοί.

«Τα ρατσιστικά και ομοφοβικά λόγια και οι θέσεις του στρατηγού Βανάτσι αντιβαίνουν κατάφωρα στις συνταγματικές αξίες και τις δημοκρατικές αρχές της Δημοκρατίας», σχολίασε, από την πλευρά του, ο Πιέρο Φασίνο, βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AGI.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκκενώνεται η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Ισραήλ – Ενισχύεται η εμπλοκή ΗΠΑ

Διεθνή / Εκκενώνεται η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Ισραήλ – Ενισχύεται η εμπλοκή ΗΠΑ

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ υποστήριξε ότι η αυξημένη εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών είναι «απόδειξη της αδυναμίας και ανικανότητας του Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM
Το δίλημμα της αεράμυνας της Ευρώπης: Μπορεί ένα γαλλο-ιταλικό σύστημα να ανταγωνιστεί τους Patriot;

Διεθνή / Το δίλημμα της αεράμυνας της Ευρώπης: Μπορεί ένα γαλλο-ιταλικό σύστημα να ανταγωνιστεί τους Patriot;

Η Γαλλία και η Ιταλία προωθούν το νέο ευρωπαϊκό αντιαεροπορικό σύστημα SAMP-T NG, αμφισβητώντας την κυριαρχία των αμερικανικών Patriot - Μπορεί η Ευρώπη να μειώσει την εξάρτησή της από τις ΗΠΑ στην άμυνα;
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικός αγώνας δρόμου πριν γενικευτεί ο πόλεμος: Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία συναντούν τον Ιρανό ΥΠΕΞ

Διεθνή / Διπλωματικός αγώνας δρόμου πριν γενικευτεί ο πόλεμος: Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία συναντούν τον Ιρανό ΥΠΕΞ

Η Ευρώπη αναλαμβάνει πρωτοβουλία εν μέσω αμερικανικής αμφιταλάντευσης - Ύστατη προσπάθεια να επιστρέψει το Ιράν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
LIFO NEWSROOM
ΟΗΕ: Το Ιράν εκτέλεσε 975 άτομα το 2024 – Ο υψηλότερος αριθμός εδώ και μία δεκαετία

Διεθνή / ΟΗΕ: Το Ιράν εκτέλεσε 975 άτομα το 2024 – Ο υψηλότερος αριθμός εδώ και μία δεκαετία

Περισσότεροι από τους μισούς εκτελεσθέντες είχαν καταδικαστεί για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ η έκθεση επισημαίνει και δυσανάλογα υψηλό ποσοστό μειονοτήτων μεταξύ των θυμάτων
LIFO NEWSROOM
Τι είναι η βόβμα «bunker buster» που κάνει τον Τραμπ να αμφιβάλλει για την επίθεση στο Ιράν

Διεθνή / Τι είναι η βόμβα «bunker buster» που κάνει τον Τραμπ να αμφιβάλλει για την επίθεση στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει διαμηνύσει ότι η ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν θα είχε νόημα μόνο αν υπάρχει εγγύηση πως μπορεί να εξουδετερώσει την υπόγεια πυρηνική εγκατάσταση στο Φορντόου
LIFO NEWSROOM