Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 68 νεκροί από την επίθεση καμικάζι εναντίον διαδηλωτών

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 68 νεκροί από την επίθεση καμικάζι εναντίον διαδηλωτών Facebook Twitter
EPA/GHULAMULLAH HABIBI
0

Τουλάχιστον 68 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση βομβιστή-καμικάζι εναντίον διαδηλωτών την Τρίτη στο ανατολικό Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Νανγκαρχάρ, Αταουλάχ Χογκιάνι, μιλώντας  στο Γαλλικό Πρακτορείο, οι τραυματίες ανέρχονται σε 165.

Η επίθεση σημειώθηκε στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά ενός διοικητή τοπικής πολιτοφυλακής, που πραγματοποιήθηκε στον αυτοκινητόδρομο ο οποίος συνδέει την πόλη Τζαλαλαμπάντ στα ανατολικά της χώρας με το κύριο μεθοριακό πέρασμα στο γειτονικό Πακιστάν.

Ο βομβιστής καμικάζι πυροδότησε χθες τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί εν μέσω πλήθους διαδηλωτών.

Αυτή είναι η δεύτερη πιο πολυαίμακτη επίθεση στο Αφγανιστάν από την αρχή της χρονιάς.

Οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν χθες οποιαδήποτε εμπλοκή. Η επαρχία είναι ένα απο τα κυριότερα προπύργια των ενόπλων του Ισλαμικού Κράτους από τις αρχές του 2015.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«The Washington Post»:

Διεθνή / «The Washington Post»: Μια ματιά στην υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Η Washington Post χάνει χρήματα, συνδρομητές και - το κυριότερο - την ταυτότητά της. Καθώς οι απολύσεις πληθαίνουν και οι στρατηγικές αλλάζουν διαρκώς, όλο και περισσότεροι μέσα στην εφημερίδα μιλούν για μια υπαρξιακή κρίση χωρίς ξεκάθαρη διέξοδο
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις και διαπραγμάτευση για τους πυραύλους

Διεθνή / Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση με τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι τέτοιες συνομιλίες δεν μπορούν να διεξαχθούν «υπό καθεστώς απειλών»
THE LIFO TEAM