Αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις προς το Τελ Αβίβ, εν μέσω της κλιμάκωσης στο Ισραήλ

Το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η British Airways, η Virgin Atlantic, η Iberia και η Lufthansa ακύρωσαν σήμερα τις πτήσεις τους προς το Τελ Αβίβ, καθώς ακολουθούν το παράδειγμα αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών, εν μέσω της κλιμάκωσης στο Ισραήλ.

 

«Η ασφάλεια των συναδέλφων και των πελατών μας είναι πάντα η βασική μας προτεραιότητα και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», ανέφερε η British Airways, μετά την ακύρωση των σημερινών πτήσεών της από και προς το Τελ Αβίβ.

 

Η Virgin Atlantic ακύρωσε πτήση της προς την περιοχή αργά το βράδυ της Τετάρτης, ενώ εξετάζει το αν θα πραγματοποιηθεί η πτήση που είναι προγραμματισμένη για απόψε.

 

Σε ακύρωση των πτήσεών της προς το Τελ Αβίβ που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα και αύριο προχώρησε και η Iberia. Η ισπανική εταιρεία θα αποφασίσει για τις μελλοντικές πτήσεις της ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης.

 

Αλλά και η Lufthansa ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις της προς το Τελ Αβίβ έως αύριο, Παρασκευή. «Η Lufthansa παρακολουθεί στενά τη τρέχουσα κατάσταση στο Ισραήλ και συνεχίζει να είναι σε στενή επικοινωνία με τις αρχές, τους φορείς παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και το δικό μας προσωπικό εκεί», ανέφερε σε ανακοίνωση η γερμανική αεροπορική εταιρεία, ενώ εκτίμησε πως οι πτήσεις της προς το Ισραήλ θα επαναληφθούν το Σάββατο.

 

Αντίθετα, η easyJet ανακοίνωσε ότι δεν ακυρώνει ακόμα τις πτήσεις της προς το Τελ Αβίβ. Η επόμενη πτήση της είναι από το Βερολίνο και δεν υπάρχει κάποια προγραμματισμένη πριν από τις 16 Μαΐου, ενώ η πτήση από το αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου προς το Τελ Αβίβ είναι προγραμματισμένη για τις 18 Μαΐου. «Φυσικά θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

 

Η United Airlines, η Delta Air Lines και η American Airlines ματαίωσαν χθες τις πτήσεις τους μεταξύ ΗΠΑ και Τελ Αβίβ.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

 

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχεδόν 300 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Διεθνή / Σχεδόν 300 εκατ. άνθρωποι στον κόσμο κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Οι περικοπές στην ανθρωπιστική βοήθεια, οι συγκρούσεις, η κλιματική και οικονομική κρίση συμβάλλουν στην έκτη συνεχόμενη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον υποσιτισμό
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημσίως

Διεθνή / Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημσίως

Η νέα καμπάνια της Τουρκίας για την παχυσαρκία προκαλεί έντονες αντιδράσεις, καθώς πολίτες μετρώνται για ΔΜΣ σε πλατείες χωρίς σαφείς κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων
LIFO NEWSROOM
«Είναι ένας κόπανος που καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Σπρίνγκστιν

Διεθνή / «Αυτό το αποξηραμένο δαμάσκηνο καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Μπρους Σπρίνγκστιν

Ο θρύλος της αμερικανικής ροκ έχει αποκαλέσει τον Τραμπ «ακατάλληλο» για το αξίωμα του προέδρου και έχει χαρακτηρίσει τη κυβέρνησή του «διεφθαρμένη»
LIFO NEWSROOM
Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Διεθνή / Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Οι ομοφοβικές, εθνικιστικές και βαθιά ρατσιστικές αναρτήσεις του στο Facebook βρίσκονται στο μικροσκόπιο μετά την ανάδειξη του αδελφού του σε νέο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας
LIFO NEWSROOM