Αδήλωτες εγκαταστάσεις στο Ιράν: Αποθέματα εμπλουτισμένου ουρανίου «16 φορές πάνω από το όριο»

«Αδήλωτες πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν»: Τα αποθέματα εμπλουτισμένου ουρανίου 16πλάσια από το όριο Facebook Twitter
0

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την κατάσταση αρκετών αδήλωτων ιρανικών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με έκθεση που περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου σήμερα, στη Βιέννη.

Ο γενικός διευθυντής (Ραφαέλ Γκρόσι) ανησυχεί για το γεγονός ότι οι τεχνικές συζητήσεις μεταξύ του Ιράν και της διεθνούς υπηρεσίας «δεν παρήγαγαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα», τονίζει. Αυτές οι συναντήσεις, που άρχισαν τον Απρίλιο, έχουν σκοπό να διασαφηνίσουν την πιθανή παρουσία πυρηνικών υλικών σε διάφορες τοποθεσίες.

Παράλληλα, το Ιράν μετρά στο εξής ποσότητα χαμηλού εμπλουτισμένου ουρανίου σχεδόν 16 φορές υψηλότερη από το επιτρεπόμενο όριο βάσει της συμφωνίας του 2015, σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).

Η Τεχεράνη αποδεσμεύτηκε σταδιακά από τις πυρηνικές της υποχρεώσεις από το 2019, ως απάντηση στην επαναφορά των αμερικανικών κυρώσεων από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Επί του παρόντος διεξάγονται διαπραγματεύσεις στη Βιέννη για να επιστρέψουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη συμφωνία αυτή, που αποσκοπεί να εμποδίσει την Ισλαμική Δημοκρατία να αποκτήσει ατομική βόμβα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ