9 τουρίστες στην Κίνα είδαν ντοκιμαντέρ για τον Τζένγκις Χαν στα δωμάτια του ξενοδοχείου τους

9 τουρίστες στην Κίνα είδαν ντοκιμαντέρ για τον Τζένγκις Χαν στα δωμάτια του ξενοδοχείου τους Facebook Twitter
0

Οι κινεζικές αρχές θα απελάσουν εννέα τουρίστες οι οποίοι είχαν συλληφθεί το περασμένο Σαββατοκύριακο προφανώς επειδή ορισμένοι από αυτούς παρακολούθησαν ένα ντοκιμαντέρ για τον Τζένγκις Χαν στα δωμάτια του ξενοδοχείου τους, ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος των δύο από αυτούς.


Η απελευθέρωση των συλληφθέντων --πέντε Νοτιοαφρικανών, τριών Βρετανών και ενός Ινδού-- σηματοδοτεί το τέλος μιας υπόθεσης που προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.


Οι αρχές στην περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας συνέλαβαν τους τουρίστες, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένους, το περασμένο Σαββατοκύριακο, μαζί με άλλα 11 μέλη της ομάδας τους. Όλοι τους μετείχαν σε ένα γκρουπ που έκανε περιήγηση 47 ημερών σε ιστορικές τοποθεσίες της Κίνας. Μια νοτιοαφρικανική φιλανθρωπική οργάνωση, εκπρόσωποι της οποίας μίλησαν στα μέσα ενημέρωσης εκ μέρους συγγενών των κρατουμένων, ανέφερε ότι οι κινεζικές αρχές υποστηρίζουν ότι ορισμένα μέλη της ομάδας παρακολούθησαν "τρομοκρατικά" βίντεο που σχετίζονται με μια εκτός νόμου οργάνωση.


Το Πεκίνο δεν έχει διευκρινίσει ποιο ακριβώς ήταν το έγκλημα που φέρονται να διέπραξαν οι ύποπτοι, λέγοντας μόνο ότι συνελήφθησαν επειδή παραβίασαν τον νόμο.


Ωστόσο ο εκπρόσωπος δύο εκ των τουριστών, του 74χρονου Χουσάιν Τζέικομπς --γνωστού ακτιβιστή κατά του απαρτχάιντ-- και της συζύγου του Ταχίρα, 68 ετών, είπε ότι ενδεχομένως ένα βίντεο που αφορούσε τη ζωή του Τζένγκις Χαν να οδήγησε σε μια "ατυχή παρεξήγηση". "Παρακολούθησαν ένα ντοκιμαντέρ για τον Τζένγκις Χαν για να κατανοήσουν περισσότερο την περιοχή στην οποία βρίσκονταν εκείνες τις ημέρες και ίσως (το βίντεο) να εκλήφθη κατά λάθος ως προπαγανδιστικό υλικό" ανέφερε σε ανακοίνωσή του.


Την προηγούμενη ημέρα οι τουρίστες είχαν επισκεφθεί το Μαυσωλείο του Τζένγκις Χαν.
Δεν είναι σαφές το γιατί οι κινεζικές αρχές μπορεί να θεώρησαν προπαγάνδα μια ταινία για τον Μογγόλο πολέμαρχο του 13ου αιώνα.


Έντεκα μέλη του τουριστικού γκρουπ απελάθηκαν την περασμένη εβδομάδα ενώ οι άλλοι εννέα αναμένεται ότι θα φύγουν από την Κίνα τις επόμενες ημέρες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM