8,8 τόνοι κοκαΐνη κρυμμένοι σε φυτεία στην Κολομβία - Η μεγαλύτερη κατάσχεση στην ιστορία της χώρας

8,8 τόνοι κοκαΐνη κρυμμένοι σε φυτεία στην Κολομβία - Η μεγαλύτερη κατάσχεση στην ιστορία της χώρας Facebook Twitter
0

Η αστυνομία κατέσχεσε 8,8 τόνους κοκαΐνης σε περιοχή κατά μήκος των συνόρων με τον Παναμά, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Κολομβίας την Κυριακή.

Με εκτιμώμενη αξία 240 εκατομμύρια δολάρια, η κατάσχεση αυτή θεωρείται μεγάλη επιτυχία για τις αρχές που κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη κατάσχεση στην ιστορία του πολέμου των ναρκωτικών.

Η τεράστια ποσότητα των ναρκωτικών ανακαλύφθηκε σε ένα υπόγειο καταφύγιο σε μια φυτεία μπανάνας στο δήμο Turbo, σύμφωνα με δηλώσεις που έγιναν από αξιωματούχους, ενώ τρία άτομα συνελήφθησαν στην επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν 50 αστυνομικοί και τρία ελικόπτερα.

"Μπράβο στην αστυνομία για τη μεγαλύτερη κατάσχεση ναρκωτικών στην ιστορία. Ένα χτύπημα κατά των εγκληματιών," δήλωσε ο Πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος, στο Twitter.

Ο υπουργός Άμυνας είπε πως τα ναρκωτικά άνηκαν στη συμμορία του εγκλήματος Clan Usuga, εγκληματική οργάνωση για την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες προσέφεραν αμοιβή 5 εκατομμυρίων σε όποιον οδηγούσε στη σύλληψη του ηγέτη της συμμορίας.

Η Κολομβία παράγει περίπου 487 τόνους κοκαΐνης ετησίως, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Συνολικά οι Κολομβιανές αρχές κατέσχεσαν 278 τόνους ναρκωτικών το 2015.

Bίντεο από την επιχείρηση της αστυνομίας:

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ