Την Τετάρτη αποφασίζεται το αν θα εμπλακούν στρατιωτικά στη Συρία οι Βρετανοί

Την Τετάρτη αποφασίζεται το αν θα εμπλακούν στρατιωτικά στη Συρία οι Βρετανοί Facebook Twitter
1

Την Τετάρτη αποφασίζεται τελικά το αν η Βρετανία θα εμπλακεί στις επιχειρήσεις κατά του Ισλάμικού Κράτους στη Συρία όπως ανακοίνωσε απόψε ο  Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. 

«Θα προτείνω στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο την να διεξαχθεί συζήτηση και ψηφοφορία στην Βουλή των Κοινοτήτων για την επέκταση των αεροπορικών επιθέσεων που πραγματοποιούμε εναντίον του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία», ανέφερε ο Κάμερον σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.


Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ, μετά την συνάντηση του με τον Γερμανό ομόλογο του Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, εξέφρασε στους δημοσιογράφους τη βεβαιότητα πως η βρετανική κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική εντολή για την έναρξη αεροπορικών επιδρομών ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.


«Σήμερα υπήρξε σημαντική πρόοδος για τη δημιουργία μιας συμμαχίας στο κοινοβούλιο υπέρ των αεροπορικών επιθέσεων στη Συρία και η διασφάλιση πως όταν το θέμα τεθεί σε ψηφοφορία, αυτή η συμμαχία θα μπορέσει να εκφράσει τη φωνή της», δήλωσε, σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association.


Το Εργατικό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε σήμερα πως οι βουλευτές της παράταξης του Την , σε μια κίνηση που αναμένεται ότι θα επιτρέψει στον Κάμερον να εξασφαλίσει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία


Για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας, ο Κάμερον πρέπει να πείσει αρκετά μέλη στο Συντηρητικό κόμμα που εκφράζουν επιφυλάξεις, καθώς και βουλευτές των Εργατικών που παραμένουν βαθιά διχασμένοι για το θέμα, αφού ο ηγέτης τους Τζέρεμι Κόρμπιν εναντιώνεται στην επέκταση των αεροπορικών επιδρομών στη Συρία.


«Το σημερινό σκιώδες υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε να υποστηρίξει την πρόταση του Τζέρεμι Κόρμπιν για ψήφο κατά συνείδηση στην πρόταση της κυβέρνησης για εξουσιοδότηση των βομβαρδισμών της βρετανικής ΠΑ στην Συρία», ανέφερε το Εργατικό Κόμμα.


Πηγή στην ηγετική ομάδα των Εργατικών ανέφερε πως ο Κόρμπιν θα υποστηρίξει πως ο Κάμερον θα πρέπει να ικανοποιήσει τους όρους που τέθηκαν από τους Εργατικούς στο ετήσιο συνέδριο τους νωρίτερα φέτος, όπως την «ξεκάθαρη» υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών για τις αεροπορικές επιθέσεις.


«Θα υπάρξει μια πλειοψηφία των βουλευτών των Εργατικών που θα καταψηφίσουν την πρόταση, παρότι θα ψηφίσουν κατά συνείδηση. Αν (ο Κάμερον) αναζητούσε... συναίνεση για αυτόν τον πόλεμο, σίγουρα δεν θα την έχει», εκτίμησε η πηγή.


Νωρίτερα, το Εργατικό Κόμμα ανακοίνωσε πως τα τρία τέταρτα των μελών του εναντιώνονται στον βομβαρδισμό στη Συρία, επικαλούμενο στοιχεία που συγκέντρωσε το Σαββατοκύριακο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Διεθνή / Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί συγκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να "επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων, με την κινητοποίηση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της"
LIFO NEWSROOM
Πώς ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ανάλυση / Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν δημιούργησε νέες γεωπολιτικές ευκαιρίες για την Τουρκία - Πώς η Άγκυρα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση της Τεχεράνης σε Ιράκ, Συρία και Νότιο Καύκασο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

σχόλια

1 σχόλια