Την Τετάρτη αποφασίζεται το αν θα εμπλακούν στρατιωτικά στη Συρία οι Βρετανοί

Την Τετάρτη αποφασίζεται το αν θα εμπλακούν στρατιωτικά στη Συρία οι Βρετανοί Facebook Twitter
1

Την Τετάρτη αποφασίζεται τελικά το αν η Βρετανία θα εμπλακεί στις επιχειρήσεις κατά του Ισλάμικού Κράτους στη Συρία όπως ανακοίνωσε απόψε ο  Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. 

«Θα προτείνω στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο την να διεξαχθεί συζήτηση και ψηφοφορία στην Βουλή των Κοινοτήτων για την επέκταση των αεροπορικών επιθέσεων που πραγματοποιούμε εναντίον του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία», ανέφερε ο Κάμερον σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.


Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ, μετά την συνάντηση του με τον Γερμανό ομόλογο του Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, εξέφρασε στους δημοσιογράφους τη βεβαιότητα πως η βρετανική κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική εντολή για την έναρξη αεροπορικών επιδρομών ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.


«Σήμερα υπήρξε σημαντική πρόοδος για τη δημιουργία μιας συμμαχίας στο κοινοβούλιο υπέρ των αεροπορικών επιθέσεων στη Συρία και η διασφάλιση πως όταν το θέμα τεθεί σε ψηφοφορία, αυτή η συμμαχία θα μπορέσει να εκφράσει τη φωνή της», δήλωσε, σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association.


Το Εργατικό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε σήμερα πως οι βουλευτές της παράταξης του Την , σε μια κίνηση που αναμένεται ότι θα επιτρέψει στον Κάμερον να εξασφαλίσει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία


Για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας, ο Κάμερον πρέπει να πείσει αρκετά μέλη στο Συντηρητικό κόμμα που εκφράζουν επιφυλάξεις, καθώς και βουλευτές των Εργατικών που παραμένουν βαθιά διχασμένοι για το θέμα, αφού ο ηγέτης τους Τζέρεμι Κόρμπιν εναντιώνεται στην επέκταση των αεροπορικών επιδρομών στη Συρία.


«Το σημερινό σκιώδες υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε να υποστηρίξει την πρόταση του Τζέρεμι Κόρμπιν για ψήφο κατά συνείδηση στην πρόταση της κυβέρνησης για εξουσιοδότηση των βομβαρδισμών της βρετανικής ΠΑ στην Συρία», ανέφερε το Εργατικό Κόμμα.


Πηγή στην ηγετική ομάδα των Εργατικών ανέφερε πως ο Κόρμπιν θα υποστηρίξει πως ο Κάμερον θα πρέπει να ικανοποιήσει τους όρους που τέθηκαν από τους Εργατικούς στο ετήσιο συνέδριο τους νωρίτερα φέτος, όπως την «ξεκάθαρη» υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών για τις αεροπορικές επιθέσεις.


«Θα υπάρξει μια πλειοψηφία των βουλευτών των Εργατικών που θα καταψηφίσουν την πρόταση, παρότι θα ψηφίσουν κατά συνείδηση. Αν (ο Κάμερον) αναζητούσε... συναίνεση για αυτόν τον πόλεμο, σίγουρα δεν θα την έχει», εκτίμησε η πηγή.


Νωρίτερα, το Εργατικό Κόμμα ανακοίνωσε πως τα τρία τέταρτα των μελών του εναντιώνονται στον βομβαρδισμό στη Συρία, επικαλούμενο στοιχεία που συγκέντρωσε το Σαββατοκύριακο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Κρίσιμες ώρες για τη Μέση Ανατολή μετά τη νέα δήλωση Τραμπ για «μαζική επίθεση» - «Είναι απελπισμένος», λέει το Ιράν

«Ο παραληρητικός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έχει περάσει από το “παιχνίδι του τρελού” στο “παιχνίδι του απελπισμένου” με τα θανατηφόρα λάθη του», αναφέρει σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΛΟΙΟ ΒΙΚΙΝΓΚ ΤΑΙΝΙΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΖΗΜΙΕΣ

Διεθνή / «Οδύσσεια»: Ιδιοκτήτες πλοίου «Βίκινγκ» που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία δήλωσαν ότι το στούντιο δεν πλήρωσε για τις ζημιές

Οι ιδιοκτήτες του πλοίου που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα υποστηρίζουν, ότι η Universal είχε δεσμευτεί να καλύψει το κόστος οποιωνδήποτε επισκευών
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια