De Standaard: Αυτός είναι ο πιθανότερος εγκέφαλος του μακελειού στο Παρίσι

De Standaard: Αυτός είναι ο πιθανότερος εγκέφαλος του μακελειού στο Παρίσι Facebook Twitter
1

Τον τζιχαντιστή Abdelhamid Abaaoud 29 ετών υποπτεύονται οι βελγικές αρχές ως εγκέφαλο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, αναφέρει η βελγική εφημερίδα  De Standaard.

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα ίχνη του εξαφανίστηκαν από τη στιγμή που η βελγική αστυνομία εξάρθρωσε τρομοκρατικό κύτταρο τον Ιανουάριο στην πόλη Verviers, ο οποίος αποτελούνταν από τζιχαντιστές που είχαν επιστρέψει από τη Συρία. Τον Ιούλιο είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλάκιση.

Ο 29χρονος είχε γεννηθεί και ζούσε στο Βέλγιο, στην περιοχή Μολενμπίκ που θεωρείται πυρήνας τρομοκρατών.  και είχε εμφανιστεί σε βίντεο και περιοδικά προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους, να περηφανεύεται για το πώς ξεγέλασε την αστυνομία.

Πιστεύεται πως βρέθηκε στη Ράκκα από τον Απρίλη έως τον Ιούνιο του 2014 αλλά και σε άλλες περιοχές όπου δρούν οι τζιχαντιστές.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις επιθέσεις, ο Βέλγος Πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι κατά πάσα πιθανότητα, υπάρχουν εντολές από τη Συρία να πραγματοποιηθούν τρομοκρατικές επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος."

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ