Πριν από λίγο η NASA έδωσε στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό βίντεο, που απεικονίζει τη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης καθώς ο φυσικός δορυφόρος του πλανήτη μας περνά μπροστά από τη Γη, τραβηγμένο από απόσταση 1,5 εκατομμυρίου χιλιομέτρων.

 

Το βίντεο που δημιούργησε η NASA, αποτελείται από μια συρραφή φωτογραφιών που τραβήχτηκαν από την ειδική κάμερα EPIC (Earth Polychromatic Imaging Camera) που βρίσκεται εγκατεστημένη στον τον δορυφόρο του πρότζεκτ DSCOVR (Deep Space Climate Observatory) ο οποίος από απόσταση 1 εκατομμυρίου μιλίων παρατηρεί τη Γη και καταγράφει επιστημονικά στοιχεία σχετικά με την ακτινοβολία του Ηλίου.

Οι σπάνιας ομορφιάς εικόνες δείχνουν την αθέατη, 'σκοτεινή' (για τους γήινους) πλευρά της Σελήνης, πλήρως φωτισμένη από την αντανάκλαση του ηλιακού φωτός επιφάνειά της καθώς περνά μπρστά από τη Γη, αλλά και την εμφανέστατη διαφορά στην λάμψη μεταξύ των δύο ουράνιων σωμάτων.

 

Ο ιθύνων επιστήμονας του προγράμματος DSCOVR, Adam Szabo, σε σχετική δήλωσή του διαπιστώνει πως "είναι εντυπωσιακό το πόσο φωτεινότερη δείχνει η Γη από τη Σελήνη. Ο πλανήτης μας είναι είναι ένα λαμπερό κοσμικό αντικείμενο μέσα στο σκοτεινό σύμπαν".

 

Το βίντεο πόσταρε στον προσωπικό του λογαριασμό και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama: