Οι μετανάστες των κλιματικών αλλαγών

Οι μετανάστες των κλιματικών αλλαγών Facebook Twitter
0

Μπορεί η οικονομική κρίση να δημιουργεί νέα κύματα μετανάστευσης, όπως και οι συγκρούσεις σε διάφορα σημεία του πλανήτη,  όμως δεν είναι οι κύριες αιτίες  για το φαινόμενο. Ισχυρότερη αιτία είναι οι κλιματικές αλλαγές που έχουν ήδη οδηγήσει σε αναγκαστική μετανάστευση 38 εκατομμύρια ανθρώπους  μέσα στο 2010 ενώ ανάλογα θα είναι τα μεγέθη και το 2011, σύμφωνα με δηλώσεις του Shahidul Haque, από τον  Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης ο οποίος επισημαίνει ότι η περιβαλλοντική μετανάστευση είναι ήδη μια πραγματικότητα.  

Ενώ το 2008 υπήρχαν 4,6 εκατομμύρια άνθρωποι εκτοπισμένοι λόγω των βίαιων συγκρούσεων, υπήρχαν ακόμη  20 εκατομμύρια που έπρεπε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά από μια φυσική καταστροφή. Οι «περιβαλλοντικοί μετανάστες»  ήταν 15 εκατ. ευρώ το 2009 και  38 εκατ. ευρώ το 2010. "Το έτος 2011 θα πρέπει να περιμένουμε ανάλογα μεγέθη» , εξηγεί στην εφημερίδα Le Monde  ο Φρανσουά Gemenne , από τον Οργανισμό Μετανάστευσης. Μαζικές εκτοπίσεις έχουν προκαλέσει  το τσουνάμι και το πυρηνικό ατύχημα στην Φουκουσίμα, όπως και οι πλημμύρες στην Ταϊλάνδη, την Κίνα και τις Φιλιππίνες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΟΜΙΛΙΑ

Διεθνή / Τραμπ για τον πόλεμο με το Ιράν: «Είναι μια βραχυπρόθεσμη εκδρομή, ο κόσμος μας σέβεται περισσότερο από ποτέ»

«Δεν θα υποχωρήσουμε μέχρι ο εχθρός να ηττηθεί ολοκληρωτικά και αποφασιστικά», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στη Φλόριντα
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: «Έχουμε εκπλήξεις, θα αυξηθούν η συχνότητα και το εύρος των εκτοξεύσεων», λέει το Ιράν

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ισραήλ βομβάρδισε αρχηγείο των Φρουρών της Επανάστασης και το Ιράν κλιμακώνει - Αναφορές για χτύπημα στη Βαγδάτη
THE LIFO TEAM