Οι Ταλιμπάν βομβάρδισαν το αεροδρόμιο της Καμπούλ

Οι Ταλιμπάν βομβάρδισαν το αεροδρόμιο της Καμπούλ Facebook Twitter
0

Το αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν βομβάρδισαν οι Ταλιμπάν τα ξημερώματα και αντάλλαξαν πυρά ελαφρών όπλων και ρουκέτες με την αστυνομία.

Ελικόπτερα  του ΝΑΤΟ και του αφγανικού στρατού πετάνε πάνω από την περιοχή ενώ στήλες καπνού είναι ορατές στα σημεία όπου διεξάγονται μάχες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών οι δράστες έχουν περικυκλωθεί και δύο από αυτούς έχουν σκοτωθεί. Δεν υπάρχει αναφορά για τυχόν απώλειες μεταξύ των αμάχων ή της αστυνομίας.

Σύμφωνα με έναν αφγανό αξιωματούχο που ζήτησε να μην κατονομασθεί, οι πτήσεις έχουν προσωρινά ακυρωθεί και το διεθνές αεροδρόμιο έχει κλείσει.


Σε ανακοίνωσή του που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ είπε: «Ένας ορισμένος αριθμός μαχητών μας με βαριά και ελαφρά όπλα εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μας ο εχθρός έχει υποστεί απώλειες και οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM