5 παράδοξα που ζει η Ευρώπη, λόγω του σαρωτικού κύματος κακοκαιρίας

1

Το κύμα κακοκαιρίας από την Αρκτική που αυτές τις μέρες σαρώνει την Ευρώπη έχει προκαλέσει -εκτός από προβλήματα- και μερικά παράδοξα, που πόλεις όπως η Ρώμη, το Λονδίνο θα έχουν να θυμούνται για χρόνια. 

Κατ' αρχάς, η Ρώμη ζει τη δεύτερη σφοδρή χιονοθύελλα στην ιστορία της από το 1985. Στη Βρετανία από την άλλη, κάποια σημεία της χώρας έχουν ήδη εμφανίσει θερμοκρασίες χαμηλότερες απ' ό,τι μπορεί να συναντήσει κανείς στην Αρκτική (!).

Στις Βρυξέλλες, ο δήμαρχος έδωσε εντολή να παραμείνουν ανοιχτοί για τους άστεγους όλοι οι θερμαινόμενοι δημόσιοι χώροι, σε μια προσπάθεια να μειώσει τους θανάτους που σημειώνονται τις τελευταίες μέρες από υποθερμία.  Στην Πολωνία το ψύχος ήταν η αιτία θανάτου δύο ανθρώπων από την πρώτη κιόλας μέρα επέλασης της κακοκαιρίας και ενώ είχαν εκτεθεί για σχετικά λίγη ώρα στο ψύχος. 

Πώς, όμως, φτάσαμε μέχρι εδώ; Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αυτό το κύμα κακοκαιρίας προκλήθηκε, όταν ένα κύμα καύσωνα έπληξε την Αρκτική (!), προκαλώντας την ταχύτατη θέρμανση των αέριων μαζών, ταχύτερα κι απ' ό,τι θα μπορούσε να συμβεί σε κάποιο τροπικό σημείο του πλανήτη.

Αυτό με τη σειρά του προκάλεσε ένα μέτωπο καταιγίδας και θυελλωδών ανέμων που έπληξε τη Σιβηρία, στέλνοντας ψυχρούς ανέμους και χαμηλότατες θερμοκρασίες σε ολόκληρη την Ευρώπη.     

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Εκατοντάδες πολίτες σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στα εγκαίνια του νέου αμερικανικού προξενείου

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Τζεφ Λάντρι, ότι «ήρθε η ώρα η Ουάσινγκτον να επαναφέρει το αποτύπωμά της» στην αρκτική περιοχή
THE LIFO TEAM
Μπεν-Γβιρ: Βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει την κακομεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων

Διεθνή / Μπεν-Γβιρ: Το βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει πώς το Ισραήλ κακοποιεί τους Παλαιστίνιους κρατουμένους

Οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων έχουν τεκμηριώσει την πρωτοφανή έκταση βίαιων πράξεων, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας, που διαπράττονται από δεσμοφύλακες.
THE LIFO TEAM
ΡΑΟΥΛ ΚΑΣΤΡΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γιατί οι ΗΠΑ αποφάσισαν να απαγγείλουν κατηγορίες για φόνο στον 94χρονο πρώην πρόεδρο της Κούβας;

Οι ΗΠΑ απήγγειλαν κατηγορίες για φόνο και άλλα αδικήματα στον Ραούλ Κάστρο, για τον φερόμενο ρόλο του στην κατάρριψη δύο πολιτικών αεροσκαφών Κουβανών εξορίστων το 1996
THE LIFO TEAM
Δύο τρανς πρόσωπα γράφουν ιστορία στη Σκωτία — και η Βουλή αφαιρεί το φίλτρο φύλου από το site της

Διεθνή / Δύο τρανς πρόσωπα γράφουν ιστορία στη Σκωτία με την εκλογή τους και η Βουλή αφαιρεί το φίλτρο φύλου από το site της

Η Iris Duane και το Q Manivannan έγιναν τα πρώτα ανοιχτά τρανς μέλη του σκωτσέζικου κοινοβουλίου. Λίγες ημέρες αργότερα, το Holyrood αφαίρεσε από την ιστοσελίδα του το φίλτρο αναζήτησης με βάση το φύλο, μετά τις αντιδράσεις για την καταγραφή μιας τρανς γυναίκας και ενός non-binary προσώπου.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Χωρίς να θέλω να κινδυνολογώ.. Είμαι από τους λίγους που αισθάνονται ότι ζούμε την κλιματική αλλαγή με ταχύτατους ρυθμούς (τουλάχιστον όσον αφορά τις προβλέψεις των ειδικών;) η να χαλαρώσω λίγο ;;