Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι έχει τη νομική βάση για εισβολή στην Ουκρανία

Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι έχει τη νομική βάση για εισβολή στην Ουκρανία Facebook Twitter
2

Τύμπανα πολέμου ηχούν στην Ουκρανία μετά τη δήλωση της Μόσχας που ουσιαστικά προαναγγέλλει εισβολή των δυνάμεων της στο ουκρανικό έδαφος. Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ δήλωσε χθες ότι η Μόσχα έχει νομική βάση για να πραγματοποιήσει επιχείρηση εισόδου «ειρηνευτικών στρατευμάτων» στην Ουκρανία.

Ο Βιτάλι Τσούρκιν επικαλέστηκε το άρθρο 51 για το δικαίωμα της αυτοάμυνας, άρθρο το οποίο είχε επικαλεστεί η Μόσχα και για την επέμβασης τη Γεωργία. Ο Τσούρκιν είπε πάντως ότι αυτό δεν είναι κάτι που θα το ήθελε η χώρα του.

Οι ουκρανοί διπλωμάτες στον ΟΗΕ υποστήριξαν ότι η Ρωσία ετοιμάζεται για εισβολή, αφού όπως είπαν, ήδη τα ρωσικά στρατιωτικά οχήματα και  τεθωρακισμένα που βρίσκονται στα ρωσοουκρανικά σύνορα έχουν πάνω τους την επιγραφή "ειρηνευτικό σώμα".

Σύμφωνα εν τω μεταξύ με το πρακτορείο Ιντερφάξ, ο αρχηγός του ρωσικού επιτελείου στρατού είπε τηλεφωνικά στον αμερικανό ομόλογό του ότι προκαλεί ανησυχία η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη νοτιοανατολική Ουκρανία και η απώλεια ανθρώπινων ζωών στις επιχειρήσεις των Ουκρανών που διεξάγονται εκεί.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια