Τύμπανα πολέμου ηχούν στην Ουκρανία μετά τη δήλωση της Μόσχας που ουσιαστικά προαναγγέλλει εισβολή των δυνάμεων της στο ουκρανικό έδαφος. Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ δήλωσε χθες ότι η Μόσχα έχει νομική βάση για να πραγματοποιήσει επιχείρηση εισόδου «ειρηνευτικών στρατευμάτων» στην Ουκρανία.

 

Ο Βιτάλι Τσούρκιν επικαλέστηκε το άρθρο 51 για το δικαίωμα της αυτοάμυνας, άρθρο το οποίο είχε επικαλεστεί η Μόσχα και για την επέμβασης τη Γεωργία. Ο Τσούρκιν είπε πάντως ότι αυτό δεν είναι κάτι που θα το ήθελε η χώρα του.

 

Οι ουκρανοί διπλωμάτες στον ΟΗΕ υποστήριξαν ότι η Ρωσία ετοιμάζεται για εισβολή, αφού όπως είπαν, ήδη τα ρωσικά στρατιωτικά οχήματα και  τεθωρακισμένα που βρίσκονται στα ρωσοουκρανικά σύνορα έχουν πάνω τους την επιγραφή "ειρηνευτικό σώμα".

 

Σύμφωνα εν τω μεταξύ με το πρακτορείο Ιντερφάξ, ο αρχηγός του ρωσικού επιτελείου στρατού είπε τηλεφωνικά στον αμερικανό ομόλογό του ότι προκαλεί ανησυχία η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη νοτιοανατολική Ουκρανία και η απώλεια ανθρώπινων ζωών στις επιχειρήσεις των Ουκρανών που διεξάγονται εκεί.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr