42 κιλα χρυσού και 4,8 εκατ $ μετρητά βρέθηκαν σε σπίτι πρώην Ουκρανού υπουργού

42 κιλα χρυσού και 4,8 εκατ $ μετρητά βρέθηκαν σε σπίτι πρώην Ουκρανού υπουργού Facebook Twitter
0

Η αστυνομία τς Ουκρανίας προχώρησε σε έρευνα στο διαμέρισμα του πρώην υπουργού Ενέργειας της Ουκρανίας Έντουαρντ Σταβίτσκι και τα αποτελέσματα ήταν σκανδαλώδη.

Στο εσωτερικό του σπιτιού ανακάλυψε και κατέσχεσε 42 κιλά χρυσού και 4,8 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια έρευνας σχετικά με τα κρούσματα διαφθοράς στον ενεργειακό τομέα της χώρας.

Ο Σταβίτσκι θεωρείται ευνοούμενος του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος τον είχε διορίσει υπουργό Ενέργειας τον Δεκέμβριο του 2012 και θεωρείται πολιτικός που ανήκει στον στενό ευνοούμενό του κύκλο.

Η ουκρανική αστυνομία συνέλαβε επίσης τον επικεφαλής της κρατικής εταιρείας ενέργειας Naftogaz Εβγκέν Μπακούλιν για υπο΄θεση διαφθοράς με το ποσό που σχετίζεται στην υπόθεση να φτάνει τα 4 εκατ. δολάρια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Διεθνή / Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Παράλληλα, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού μαρτύρων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Λιβύης
LIFO NEWSROOM