Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί τα ξένα ΜΜΕ προκειμένου να παρουσιάσουν τους βιολογικούς γονείς της μικρής "Μαρίας" που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα. Μέχρι αυτή τη στιγμή ωστόσο, τίποτα δεν είναι σίγουρο και είναι πιθανό ο καταιγισμός των δημοσιευμάτων να οφείλεται σε αναμετάδοση της είδησης από το ένα μέσο στο άλλο.

 

Αυτό που έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα είναι ότι ένα ζευγάρι Ρομά στη Βουλγαρία ανακρίνεται από την αστυνομία προκειμένου να φανεί αν πρόκειται για τους βιολογικούς γονείς της "Μαρίας".

 

Όπως μεταδίδει η βρετανική telegraph, που δημοσιεύει και φωτογραφίες της "οικογένειας" των Βουλγάρων Ρομά, η βιολογική μητέρα της "Μαρίας" αναγνώρισε την μικρή, όταν είδε φωτογραφίες της στην τηλεόραση.

 

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως οι φωτογραφίες που δημοσιεύει δείχνουν ότι αρκετά από τα παιδιά της οικογένειας έχουν χαρακτηριστικό λευκό δέρμα και ανοιχτόχρωμα μάτια.

 

Μάλιστα, κατά την telegraph, την ιστορία φαίνεται να ενισχύει με την μαρτυρία του και ο μεγαλύτερος γιος των Βουλγάρων Ρομά, ο οποίος φέρεται πως δήλωσε πως η οικογένεια ταξίδευε συχνά στην Ελλάδα. Όπως επίσης φέρεται πως είπε ο 15χρονος "αδελφός" της "Μαρίας", η μητέρα του, σε κάποιο από τα ταξίδια δεν μπορούσε να φέρει πίσω στη Βουλγαρία ολόκληρη την οικογένεια και άφησε πίσω την "Μαρία".

 

Δεν ξεκαθάρισε ωστόσο αν το κοριτσάκι πουλήθηκε ή χαρίστηκε. Σύμφωνα με γειτόνισσα της οικογένειας στην Βουλγαρία, η "μητέρα" της "Μαρίας" της είχε εκμυστηρευτεί ότι πούλησε το κοριτσάκι για 250 ευρώ.

 

"Δεν μπορώ να πω αν είναι αδελφή μου", φέρεται πως είπε ο 15χρονος "αδελφός", "δεν ξέρω πόσες αδελφές έχω. Ξέρω μόνο ότι η μάνα μου φώναξε όταν είδε την φωτογραφία".

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr