Φυλακή ή κατασκήνωση; Η Βενεζουέλα μας βάζει τα γυαλιά! (βίντεο)

Φυλακή ή κατασκήνωση; Η Βενεζουέλα μας βάζει τα γυαλιά! (βίντεο) Facebook Twitter
0

Διαβάζω στους New York Times για τη φυλακή Σαν Αντόνιο στο νησί Μαργαρίτα της Βενεζουέλας. Απ’ έξω, μοιάζει με κανονική φυλακή. Δεσμοφύλακες με πράσινες στολές φυλούν σκοπιά στις εισόδους. Ελεύθεροι σκοπευτές περιφρουρούν από τα υπερυψωμένα φυλάκια. Από μέσα όμως η φυλακή μοιάζει με κατασκήνωση για ενήλικους. Πισίνες με σέξυ επισκέπτριες, μπάφοι και μυρωδιές μαριχουάνας, ρέγκετον στη διαπασών, το λόγκο του Playboy στους τοίχους γύρω από την πισίνα και αληθινές κοκορομαχίες. «Οι τρόφιμοι κάνουν παιχνίδι εδώ κι αυτό κάνει τη ζωή μας λίγο πιο άνετη μέσα», λέει ο 58χρονος Μεξικανός πιλότος που είναι στη φυλακή από το 2007.

Πάνω από 2,000 είναι οι Βενεζουελάνοι και ξένοι έγκλειστοι στο Σαν Αντόνιο, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μέσα για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών.

Και σε άλλες φυλακές της Βενεζουέλας οι τρόφιμοι απολαμβάνουν μια σχετική αυτονομία. Αλλά το Σαν Αντόνιο είναι από μόνο του μια ξεχωριστή κατηγορία.

Για όλο τον κόσμο θα πρόσθετα, όχι μόνο για τη Βενεζουέλα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM