343 εκατομμύρια πρόστιμο στους Dolce & Gabbana

343 εκατομμύρια πρόστιμο στους Dolce & Gabbana Facebook Twitter
6

Και σε δεύτερο βαθμό καταδικάστηκαν από ιταλικό δικαστήριο οι  σχεδιαστές του οίκου Dolce & Gabbana, που καλούνται να πληρώσουν βαρύ πρόστιμο ύψους 343 εκατομμυρίων ευρώ (συν τους τόκους). Η πληροφορία μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων ADN Kronos  που σημειώνει ότι στην ετυμηγορία διαπιστώνεται «μια στάση παραβίασης της νομοθεσίας με μόνο στόχο να υπάρξει φορολογικό πλεονέκτημα».

Οι διάσημοι μόδιστροι θα προσφύγουν τώρα στο Ακυρωτικό Δικαστήριο, μια κίνηση που εκτός των άλλων, αναστέλλει και την εκτέλεση της ποινής.  

Η κατηγορία για τον οίκο είναι ότι στέρησε παρανόμως από την εφορία μεγάλα ποσά μέσω ανακριβειών στις δηλώσεις των εισοδημάτων τους. Οι Domenico Dolce και Stefano Gabbana κατηγορήθηκαν ότι μεταβίβασαν τον έλεγχο των εμπορικών σημάτων τους σε μια εικονική εταιρεία στο Λουξεμβούργο το 2004 και το 2005, αποφεύγοντας έτσι την καταβολή φόρων περίπου 420 εκατομμυρίων ευρώ.

«Το μόνο που μας νοιάζει είναι να φτιάχνουμε ρούχα! Ας κάνουν κι ας λένε ό,τι θέλουν», σχολίασε στο Twitter ο Στέφανο Γκαμπάνα. Επανέλαβε επίσης ότι είναι αθώος: «το να είμαι κατηγορούμενος για κάτι που δεν είναι αλήθεια, δεν είναι ωραίο πράγμα, αλλά ποιος νοιάζεται… Όλοι κάτω από το χώμα θα καταλήξουμε στο τέλος», έγραψε ακόμη.

Οι σχεδιαστές του οίκου Dolce & Gabbana, που συγκαταλέγουν μεταξύ των πελατών τους διασημότητες όπως η Μπιγιονσέ και η Μαντόνα, έχουν απορρίψει συστηματικά τις κατηγορίες σε βάρος τους.

Ο όμιλος Dolce & Gabbana είχε το οικονομικό έτος 2011/2012 τζίρο περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

Διεθνή / Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

H αλήθεια πίσω από το ΚΚ Παρκ και άλλες παράνομες εγκαταστάσεις στη Μιανμάρ - Πώς οι εγκληματικές συμμορίες εκμεταλλεύονται τους σκλάβους για απάτες και τεράστια κέρδη
LIFO NEWSROOM
«Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Διεθνή / «Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Σχολιάζοντας κατά πόσο η αμερικανική επιχείρηση στην Καραϊβική, όπου drone κατέστρεψε ταχύπλοο, σκοτώνοντας έντεκα Βενεζουελάνους, συνιστά έγκλημα πολέμου, ο Βανς απάντησε «Δεν με νοιάζει πώς το αποκαλείτε» «I don’t give a sh*t what you call it»
LIFO NEWSROOM
Σκηνικό πραξικοπήματος στην Τουρκία: Δακρυγόνα και χάος έξω από τα γραφεία του CHP στην Κωνσταντινούπολη

Διεθνή / Σκηνικό πραξικοπήματος στην Τουρκία: Δακρυγόνα και χάος έξω από τα γραφεία του CHP στην Κωνσταντινούπολη

Δραματικές εξελίξεις στην Τουρκία: Η αστυνομία επιτίθεται σε διαδηλωτές του CHP έξω από τα κεντρικά γραφεία στην Κωνσταντινούπολη, εν μέσω δικαστικών αποφάσεων που απειλούν να διαλύσουν το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Τραμπ σε Hyundai: «Σεβαστείτε τους νόμους μας!» - Διεθνής κρίση και 22 δισ. σε κίνδυνο

Διεθνή / Τραμπ σε Hyundai: «Σεβαστείτε τους νόμους μας» - Διεθνής κρίση και 22 δισ. σε κίνδυνο

Ο Τραμπ καλεί τις πολυεθνικές να σεβαστούν τους μεταναστευτικούς νόμους των ΗΠΑ μετά από μαζική έφοδο σε εργοστάσιο της Hyundai. Μπορεί η πολιτική του να βλάψει τις ξένες επενδύσεις;
LIFO NEWSROOM
YouTuber κατά των μεταναστών που φώναζε για την ασφάλεια των παιδιών είναι καταδικασμένος παιδόφιλος

Διεθνή / Βρετανία: YouTuber κατά των μεταναστών που φώναζε για την ασφάλεια των παιδιών είναι καταδικασμένος παιδόφιλος

Ο Άντονι Στάιλς, διαδηλωτής κατά των μεταναστών και YouTuber, αποκαλύφθηκε ως καταδικασμένος παιδόφιλος με ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Τους έφταιξε η Κύπρος γιατί ήταν ο παράδεισος για όσους θέλουν να ξεπλύνουν μαύρο χρήμα. Το Λουξεμβούργο που έχει εκατομμύρια εταιρείες, με μοναδικό σκοπό την αποφυγή φορολόγησης στις χώρες που δραστηριοποιούνται οι ιδιοκτήτες τους, δε βλάπτει την οικονομία αυτών των χωρών?
Να σας ενημερώσω πως το Λουξεμβούργο δεν ζητάει δάνεια από τους εταίρους για να διορίσει την εκάστοτε κομματική λεγεώνα. Κοιτάει να την βγάλει με αυτά που έχει και να είναι αθόρυβο. Στην πραγματικότητα και η Κύπρος αν δεν το ξεχύλωνε το πράγμα με αποτέλεσμα να χρειαστεί (νέο) δάνειο και να δώσει έτσι στη Γερμανία που την περίμενε στην γωνία την ευκαιρία να την βάλει στη θέση της, δεν θα είχε υπάρξει κανένα θέμα... Αλλά οι κουμπάροι πολιτικοί όπως βλέπετε δεν φημίζονται για την εγκράτεια τους, έχουν πάρει όλα τα καλά των εδώ πολιτικών.
Δε με λες αστέρι σ'αυτά ;) αλλά απ'ό,τι κατάλαβα εγώ, απέφυγαν να καταβάλουν 420 και (αν πληρώσουν τελικά) θα πληρώσουν 343 συν τους τόκους. Γιατί 840;