Η Ρωσία λέει πως είναι έτοιμη να διακόψει σχέσεις με την ΕΕ αν της επιβληθούν κυρώσεις

Η Ρωσία λέει πως είναι έτοιμη να διακόψει σχέσεις με την ΕΕ αν της επιβληθούν κυρώσεις Facebook Twitter
Η Ρωσία λέει πως είναι έτοιμη να διακόψει σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση αν της επιβληθούν κυρώσεις (EPA)
0

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ διεμήνυσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να διακόψει τους δεσμούς της με την Ευρωπαϊκή Ένωση εάν το μπλοκ προχωρήσει σε οδυνηρές οικονομικές κυρώσεις, σύμφωνα με αποσπάσματα συνέντευξή τους, που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ρωτήθηκε σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί ολόκληρη αργότερα σήμερα, εάν η Μόσχα προτίθεται να διακόψει τους δεσμούς της με την ΕΕ.

«Προχωράμε με το δεδομένο ότι είμαστε έτοιμοι (για αυτό). Σε περίπτωση δηλαδή, που δούμε και πάλι κυρώσεις σε ορισμένους τομείς που δημιουργούν κινδύνους για την οικονομία μας, συμπεριλαμβανομένων των πιο ευαίσθητων πεδίων», δήλωσε ο Λάβροφ.

«Δεν θέλουμε να απομονωθούμε, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό. Αν θέλετε ειρήνη, τότε προετοιμαστείτε για τον πόλεμο », είπε.

Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης έχουν υποστεί νέες ρήξεις μετά τη σύλληψη και φυλάκιση του επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, θέμα που πυροδότησε τη συζήτηση για πιθανές νέες κυρώσεις.

Τρεις Ευρωπαίοι διπλωμάτες δήλωσαν στο Reuters την Πέμπτη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν πιθανό να επιβάλει ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και παγώματα περιουσιακών στοιχείων σε συμμάχους του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ενδεχομένως και μέσα στον μήνα, αφού Γαλλία και Γερμανία έδειξαν να στηρίζουν την άποψη αυτή.

Η πίεση για κυρώσεις έχει αυξηθεί από τότε που η Μόσχα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες την περασμένη εβδομάδα, με την απόφασή της να απελάσει Γερμανούς, Πολωνούς και Σουηδούς διπλωμάτες χωρίς να ενημερώσει τον επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, ο οποίος βρισκόταν στη Μόσχα για επίσκεψη.

Το Παρίσι και το Βερολίνο λένε τώρα ότι πρέπει να υπάρξει απάντηση.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Διεθνή / Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Η νοσταλγία για την αυταρχική μοναρχία του Σάχη έχει αυξηθεί στη σκιά μιας αντιπολίτευσης χωρίς σαφείς ηγέτες, ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, δεν προσφέρει πραγματική εναλλακτική λύση και δεν απολαμβάνει ουσιαστική υποστήριξη στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Ο Αμερικανός πρόεδρος κλιμακώνει τη ρητορική του για τη Γροιλανδία, απειλώντας με δασμούς όσους αντιστέκονται στα σχέδιά του και υποστηρίζοντας ότι το νησί είναι κρίσιμο για την ασφάλεια των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
«Έκανα χιούμορ», λέει ο Έντι Ράμα αναφορικά με τις δηλώσεις του για τους Έλληνες

Διεθνή / «Έκανα χιούμορ», λέει ο Έντι Ράμα αναφορικά με τις δηλώσεις του για τους Έλληνες

«Διαβεβαιώνω όλους όσοι ανησυχούν και αισθάνονται προσβεβλημένοι ότι δεν έχω ούτε την παραμικρή αμφιβολία πως ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης είναι Ελληνες φιλόσοφοι», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του ο Αλβανός πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM