Μπάιντεν: Υποχρεωτική καραντίνα σε όσους φθάνουν στις ΗΠΑ - Μάσκες σε αεροδρόμια και σταθμούς

Μπάιντεν: Υποχρεωτική καραντίνα σε όσους φθάνουν στις ΗΠΑ - Μάσκες σε αεροδρόμια και σταθμούς Facebook Twitter
EPA
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στις ΗΠΑ πιθανόν θα ξεπεράσουν τις 500.000 τον επόμενο μήνα.

Παράλληλα περιέγραψε με μελανά χρώματα μια δύσκολη μάχη κατά της πανδημίας, όπως την χαρακτήρισε. Σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν τόνισε πως η διανομή των εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού «είναι μια οικτρή αποτυχία μέχρι στιγμής».

«Η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται πριν βελτιωθεί», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Σύμφωνα με έγγραφο της αμερικανικής προεδρίας, η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα επιβάλει υποχρεωτική καραντίνα σε επιβάτες που φτάνουν αεροπορικώς από το εξωτερικό στην χώρα, με βάση τις οδηγίες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).


Παράλληλα ο Μπάιντεν υπέγραψε εκτελεστικά διατάγματα σχετικά για δράσεις κατά του κορωνοϊού. Ανάμεσά τους και νόμο για την αμυντική παραγωγή προκειμένου «να κατευθύνει όλες τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες και την ιδιωτική βιομηχανία να επιταχύνουν τη δημιουργία σχετικά με τα απαραίτητα για την προστασία, τον έλεγχο, τον εμβολιασμό και τη φροντίδα των ανθρώπων».

Ακόμη, με εκτελεστικό διάταγμα επιβάλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε αεροπλάνα, τρένα, λεωφορεία και αεροδρόμια. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM
Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM