Live: Ο Τραμπ αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο (BINTEO)

Live: Ο Τραμπ αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο (BINTEO) Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Μετά από τέσσερα χρόνια στην εξουσία, ο Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο. 

Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο σκηνικό καθώς συνήθως ο απερχόμενος πρόεδρος αναχωρεί μετά την ορκωμοσία του νέου. Η τελευταία φορά που ένας Αμερικανός πρόεδρος δεν είχε παρευρεθεί στην ορκωμοσία του επόμενου ήταν το 1869, ο Άντριου Τζόνσον. 

Τι θα γίνει με το βαλιτσάκι για τα πυρηνικά όπλα

Μετά την άρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να παραστεί στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, θα αλλάξει και η διαδικασία για την παράδοση της βαλίτσας με τους κωδικούς. Η κάρτα του Τραμπ για τους κωδικούς των πυρηνικών, το λεγόμενο «μπισκότο» θα ακυρωθεί στις 12:00 τοπική ώρα σήμερα (όταν σύμφωνα με το σύνταγμα λήγει η θητεία του) και την ίδια ώρα θα ενεργοποιηθεί εκείνη του Τζο Μπάιντεν.

Ο Τραμπ αναχώρησε στις 8:15 τοπική ώρα από το Λευκό Οίκο με το ελικόπτερο Marine Οne που τον μετέφερε στη στρατιωτική βάση Αντριους στην Ουάσινγκτον. Τελικός προορισμός από εκεί με το Air Force One η Φλόριντα, το θέρετρό Μαρ α Λάγκο, όπου θα παραμείνει για το επόμενο διάστημα.

«Θα επιστρέψουμε με κάποια μορφή», είπε ο 45ος πρόεδρος εν μέσω έντονης φημολογίας ακόμα και για ίδρυση δικής του παράταξης.

Δείτε το βίντεο: (σ.σ μετακινήστε την μπάρα χρόνου του live λίγα λεπτά πίσω για να δείτε την αποχώρηση από την αρχή)

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα του ήταν «δύσκολο» να στηρίξει οικονομικά τη Νέα Υόρκη εάν ο Μαντάνι εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Τραμπ για Μαμντάνι: «Εάν έχεις έναν κομμουνιστή να διοικεί τη Νέα Υόρκη, το μόνο που κάνεις είναι να πετάς τα λεφτά σου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως δεν είναι οπαδός του βασικού αντιπάλου του Μαμντάνι, «αλλά αν η επιλογή είναι ανάμεσα σε έναν κακό Δημοκρατικό και έναν κομμουνιστή, θα διαλέγω πάντα τον κακό Δημοκρατικό»
LIFO NEWSROOM
Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

Διεθνή / Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

«Όπως λέγαμε από την πρώτη ημέρα, αυτή η αγωγή των 400 εκατομμυρίων ήταν ένα κατασκεύασμα, και το Δικαστήριο το αντιλήφθηκε αμέσως», δήλωσαν οι δικηγόροι της Μπλέικ Λάιβλι
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο Μπαράκ Ομπάμα προσφέρθηκε να γίνει «σύμβουλός» του εάν εκλεχθεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσαι την προεκλογική εκστρατεία του Μαμντάνι, ο οποίος διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι των δύο αντιπάλων του
LIFO NEWSROOM
Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
Βίντεο δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν σεξουαλικά Παλαιστίνιο κρατούμενο

Διεθνή / Παραιτήθηκε η Ισραηλινή αξιωματούχος που ήταν υπεύθυνη για τη διαρροή βίντεο με κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατούμενου

Το υλικό, που δημοσιοποίησε το CNN, φέρεται να δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν βάναυσα έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο τον Ιούλιο του 2024
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM