Twitter: Από το μηδέν ο προεδρικός λογαριασμός του Μπάιντεν - Χωρίς ακολούθους του Τραμπ

Twitter: Από το μηδέν ο προεδρικός λογαριασμός του Μπάιντεν - Χωρίς ακολούθους του Τραμπ Facebook Twitter
Twitter: Από το μηδέν ο προεδρικός λογαριασμός του Μπάιντεν - Χωρίς ακολούθους του Τραμπ (EPA)
0

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει πάρει το ok για τον νέο επίσημο λογαριασμό του στο προεδρικό Twitter, αλλά αναγκάζεται να ξεκινήσει με μηδέν ακολούθους.

Η εκστρατεία Μπάιντεν είναι δυσαρεστημένη με την κίνηση αυτή, η οποία σηματοδοτεί μια αλλαγή από την προηγούμενη μετάβαση από τον Μπαράκ Ομπάμα στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο νέος λογαριασμός, δε, @PresElectBiden, θα μετατραπεί σε επίσημο λογαριασμό @POTUS (Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών) την ημέρα της ορκωμοσίας στις 20 Ιανουαρίου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κληρονόμησε τους 13 εκατομμύρια οπαδούς του λογαριασμού Potus όταν μεταβιβάστηκε σε αυτόν από τον Ομπάμα, κάτι που δεν θα συμβεί στην περίπτωση του Μπάιντεν.

Η ομάδα του εκλεγμένου προέδρου ενημερώθηκε για την κίνηση πριν από λιγότερο από ένα μήνα και είπε ότι αυτό σημαίνει ότι «η διοίκηση Μπάιντεν θα πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν».

Το Twitter δεν εξήγησε γιατί ελήφθη αυτή η απόφαση και ανέφερε ότι δεν είχε τίποτα άλλο να προσθέσει πέρα από μια επίσημη ανάρτηση που θα καθορίζει τα σχέδια μετάβασης.

Στο μήνυμα ανέφερε πως «Αυτοί οι θεσμικοί λογαριασμοί δεν θα διατηρήσουν αυτόματα τους ακόλουθους από την προηγούμενη διοίκηση» χωρίς να δίνεται κάποια διευκρίνιση. 

Ωστόσο, σημείωσε ακόμα ότι οι χρήστες που προηγουμένως ακολουθούσαν τους επίσημους λογαριασμούς @POTUS και @VP (Αντιπρόεδρος) ή τους προσωπικούς λογαριασμούς του Μπάιντεν και της εκλεγμένης αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις θα λάβουν ειδοποιήσεις, όπου θα τους δίνεται η επιλογή να ακολουθήσουν τον νέο λογαριασμό.

Η ομάδα του Μπάιντεν έχει επίσης ξεκινήσει το @FLOTUSBiden για τη μελλοντική πρώτη κυρία, Τζιλ Μπάιντεν αλλά και έναν ολοκαίνουργιο επίσημο λογαριασμό, @SecondGentleman, για τον σύζυγο της Καμάλα Χάρις.

 Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν

Διεθνή / Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

«Ο κόσμος νομίζει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν χρειάζονται πλέον βοήθεια» - Απελπιστική ανάγκη για βοήθεια καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στον παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM