Βρετανοί επιστήμονες: Το νέο στέλεχος του κορωνοϊού μπορεί να έχει μεγαλύτερη ικανότητα να μολύνει παιδιά

Βρετανοί επιστήμονες: Το νέο στέλεχος του κορωνοϊού μπορεί να έχει μεγαλύτερη ικανότητα να μολύνει παιδιά Facebook Twitter
EPA
0

Η νέα εκδοχή του κορωνοϊού, που εξαπλώνεται ραγδαία στη Βρετανία, φέρει μεταλλάξεις που μπορεί να σημαίνουν ότι τα παιδιά είναι το ίδιο ευάλωτα με τους ενήλικες στη μόλυνση, σε αντίθεση με άλλα στελέχη, ανέφεραν Βρετανοί επιστήμονες.

Οι επιστήμονες της κυβερνητικής συμβουλευτικής ομάδας για τις νέες και αναδυόμενες απειλές από αναπνευστικούς ιούς (NERVTAG), που παρακολουθούν αυτή την εκδοχή του κορωνοϊού, επεσήμαναν ότι έχει γίνει γρήγορα το κυρίαρχο στέλεχος στη νότια Βρετανία και ότι σύντομα μπορεί να ισχύει το ίδιο για όλη τη χώρα.

«Πλέον, έχουμε την πεποίθηση ότι αυτή η εκδοχή έχει πλεονέκτημα μετάδοσης σε σχέση με τις άλλες παραλλαγές του ιού που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Πίτερ Χόρμπι, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και επικεφαλής της NERVTAG.

«Υπάρχει μια ένδειξη ότι έχει υψηλότερη τάση να μολύνει παιδιά», επισήμανε ο Νιλ Φέργκιουσον, καθηγητής και επιδημιολόγος στο Imperial College του Λονδίνου, επίσης μέλος της NERVTAG. «Δεν έχουμε καθορίσει κάποια αιτιότητα, αλλά το βλέπουμε στα δεδομένα. Θα χρειαστεί να συλλέξουμε περισσότερα δεδομένα για να δούμε πώς συμπεριφέρεται προχωρώντας», πρόσθεσε.

Μετά την εμφάνιση της μεταλλαγμένης εκδοχής του κορωνοϊού- που σύμφωνα με επιστήμονες είναι έως και 70% πιο μεταδοτικός από τα προηγούμενα στελέχη στη Βρετανία- οδήγησαν κάποια κράτη σε διακοπή των πτήσεων από τη χώρα.

Ανάμεσα στις μεταλλάξεις στο νέο στέλεχος περιλαμβάνονται αλλαγές στον τρόπο που εισέρχεται στα ανθρώπινα κύτταρα, κάτι που ίσως να σημαίνει ότι «τα παιδιά, ενδεχομένως, είναι εξίσου ευάλωτα με τους ενήλικες απέναντι σε αυτό τον ιό», δήλωσε η Γουέντι Μπάρκλεϊ, καθηγήτρια και μέλος της NERVTAG.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ