Πυρκαγιά κατακαίει την Νήσο Φρέιζερ που ανήκει στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCΟ

Πυρκαγιά κατακαίει την Νήσο Φρέιζερ που ανήκει στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCΟ Facebook Twitter
EPA
0

Οι αρχές του Κουίνσλαντ έδωσαν εντολή εκκένωσης στους κατοίκους της παραλιακής πόλης Χάπι Βάλεϊ της Νήσου Φρέιζερ, στην βορειοανατολική ακτή της Αυστραλίας, καθώς πλησιάζει μεγάλη πυρκαγιά.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε εδώ και επτά εβδομάδες από παράνομη κατασκηνωτική πυρά και έχει επεκταθεί σε μεγάλη έκταση της βορειοανατολικής ακτής, που αποτελεί τμήμα του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Φράγματος και είναι γνωστή για τα τροπικά τη δάση, τους αμμόλοφους και τις λίμνες της.

Επίγειες δυνάμεις και πυροσβεστικά αεροσκάφη αγωνίζονται για να περιορίσουν την πυρκαγιά στην Νήσο Φρέιζερ, που περιλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ενώ οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων ανήρτησε επείγουσα ειδοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ή άμεση εκκένωση είναι η ασφαλέστερη επιλογή, καθώς σύντομα η οδήγηση θα είναι πολύ επικίνδυνη».

Οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες της περασμένης εβδομάδας στην περιοχή του Κουίνσλαντ ευνόησαν την εκδήλωση πυρκαγιών. Οι τοπικές αρχές δηλώνουν ότι 48 πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή.

Η Αυστραλία περνά θερμότερα και μακρύτερα καλοκαίρια τα τελευταία χρόνια. Το περυσινό ονομάσθηκε «Μαύρο Καλοκαίρι» από τον αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον εξαιτίας των τεράστιων πυρκαγιών που κατέκαυσαν έκταση 120 εκατομμυρίων στρεμμάτων και σκότωσαν 1 δισεκατομμύριο ζώα και 33 ανθρώπους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΟΥΒΡΟ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διεθνή / «Το Λούβρο δεν είναι μουσείο του 21ου αιώνα»: Σε εφαρμογή το σχέδιο για την ασφάλεια μετά τη ληστεία

Η πρόεδρος και διευθύντρια του Λούβρου δήλωσε σήμερα πως το μουσείο χρειάζεται περισσότερο από ποτέ έναν μετασχηματισμό, για να γίνει «ένα μουσείο του 21ου αιώνα»
LIFO NEWSROOM