Ξενοδοχείο του Παρισιού φιλοξενεί άστεγους επειδή είναι άδειο λόγω πανδημίας

Ξενοδοχείο του Παρισιού φιλοξενεί άστεγους επειδή είναι άδειο λόγω πανδημίας Facebook Twitter
0

Το Avenir Hotel Montmartre προσελκύει συνήθως τουρίστες λόγω της θέας που προσφέρει στον Πύργο του Άιφελ και την Βασιλική της Σακρέ Κερ, αλλά λόγω πανδημίας παραμένει άδειο οπότε αποφάσισε να ανοίξει τις πόρτες του σεάστεγους

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου παρέδωσε τα δωμάτια για ένα χρόνο στην φιλανθρωπική οργάνωση Emmaus Solidarite, η οποία τα χρησιμοποιεί τώρα για ανθρώπους που σε διαφορετική περίπτωση θα κοιμόντουσαν στον δρόμο.


Αν δεν ήταν αυτό το δωμάτιο στο ξενοδοχείο, ο Ιμπραχίμ, ένας πρόσφυγας από το Μαλί της δυτικής Αφρικής που έχει ζητήσει άσυλο στη Γαλλία, θα κοιμόταν κάτω στην κουζίνα του εστιατορίου, όπου βρίσκει περιστασιακά δουλειά, ή, όταν δεν υπάρχει αυτό, στον δρόμο.

«Όταν έφτασα (στο Παρίσι) δεν ήξερα κανέναν. Μετακόμιζα συνέχεια σε προσωρινά καταλύματα, κάποιες φορές κοιμόμουν στην κουζίνα ή δίπλα στον κάδο απορριμμάτων. Κάποιες μέρες βρίσκω καμιά δουλειά του ποδαριού και βγάζω περίπου 40 ευρώ, 30 ευρώ, 50 ευρώ και τότε βγαίνω. Όταν βρίσκω τέτοιες δουλειές, πληρώνω ξενοδοχείο, το οποίο στοιχίζει 30 ευρώ, για να περάσω τη νύχτα. Αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό όλη μου τη ζωή», λέει.

Ξενοδοχείο του Παρισιού φιλοξενεί άστεγους επειδή είναι άδειο λόγω πανδημίας Facebook Twitter
Ξενοδοχείο του Παρισιού φιλοξενεί άστεγους επειδή είναι άδειο λόγω πανδημίας Facebook Twitter

Στο Avenir Hotel Montmartre, το κόστος του δωματίου καλύπτεται από την φιλανθρωπική οργάνωση. Οι ένοικοι λαμβάνουν τρία γεύματα ημερησίως στην αίθουσα πρωινού και κάθε δωμάτιο έχει τηλεόραση και μπάνιο με ντους. Η φιλανθρωπική οργάνωση καλύπτει το κόστος λαμβάνοντας κυβερνητική βοήθεια.


Πολλοί ένοικοι υποφέρουν από σωματικές ή ψυχικές ασθένειες λόγω της ζωής τους στους δρόμους και την τραυματική εμπειρία που έχουν βιώσει, σημειώνει ο γενικός διευθυντής της Emmaus Μπρουνό Μορέλ. Η φιλανθρωπική οργάνωση έχει στόχο να τους βοηθήσει να σπάσουν τον κύκλο της έλλειψης στέγης, προσθέτει.

«Την ημέρα που ήρθα είπα: τέλεια!», λέει ο Ιμπραχίμ για το ξενοδοχείο και καταλήγει: «Βλέπω μέλλον. Θα έρθει η μέρα που η ζωή μου θα αλλάξει».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Διεθνή / Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Ο Αμερικανός φωτογράφος εξηγεί ότι στόχος του δεν ήταν να προκαλέσει, αλλά να αποτυπώσει την πολιτική εξουσία χωρίς φίλτρα, μακριά από τη στιλιζαρισμένη εικόνα που επιβάλλει το Trumpworld
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τα τρανς άτομα
THE LIFO TEAM