Σε διαθεσιμότητα τέθηκε μια νοσοκόμα στο Όρεγκον επειδή υποστήριξε δημοσίως ότι δεν ακολουθεί τους περιορισμούς λόγω κορωνοϊού εκτός εργασίας. 

 

Σε βίντεο στο TikTok, που φαίνεται να τραβήχτηκε μέσα στο νοσοκομείο, με την ίδια να φορά στολή εργασίας και στηθοσκόπιο, η νοσοκόμα είπε ότι δεν φοράει μάσκα εκτός δουλειάς και αφήνει τα παιδιά της να παίζουν με άλλα παιδιά.

 

«Όταν οι συνάδελφοί μου ανακαλύψουν ότι ταξιδεύω ακόμα, δεν φοράω μάσκα όταν βγαίνω και αφήνω τα παιδιά μου να παίζουν χωρίς προστασία με άλλα παιδιά», έγραψε μεταξύ άλλων στην ανάρτηση που πλέον έχει διαγραφεί. 

 

 

 

Η δήλωσή της προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα social media, ενώ κάποιοι χρήστες αναγνώρισαν τη γυναίκα και ειδοποίησαν σχετικά τη διοίκηση του νοσοκομείου Salem Health, που καταδίκασε την συμπεριφορά της και ανακοίνωσε ότι είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα εν αναμονή έρευνας. 

 

Στη σχετική ανακοίνωση, το Salem Health είπε πως η νοσοκόμα «έδειξε υπεροπτική αδιαφορία για τη σοβαρότητα της πανδημίας», ενώ ευχαρίστησε όσους έσπευσαν να το επισημάνουν, τονίζοντας πως «η πανδημία COVID-19 είναι σοβαρή και απαιτεί σοβαρή αντίδραση. Και στο Salem Health παίρνουμε πολύ σοβαρά την προσέγγισή μας για την COVID-19». 

 

Yesterday, a nurse employed with Salem Health posted a video on social media which displayed cavalier disregard for the...

Δημοσιεύτηκε από Salem Health στις Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020

 

Το νοσοκομείο δεν αποκάλυψε πώς λέγεται η νοσοκόμα, που αρχικά αναφερόταν μόνο με το όνομα στο TikTok, αλλά πρόσφατα δημοσιεύματα την ταυτοποίησαν ως Άσλεϊ Γκρέιμς, νοσοκόμα στο ογκολογικό τμήμα του Salem Health. Η ίδια έχει διαγράψει το βίντεο αλλά και το προφίλ της σε TikTok και Facebook. 

 

Με πληροφορίες από BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr