Κλείνουν τα καταστήματα Debenhams - 12.000 θέσεις εργασίας «στον αέρα»

Κλείνουν τα καταστήματα Debenhams - 12.000 θέσεις εργασίας «στον αέρα» Facebook Twitter
Κλείνουν τα καταστήματα Debenhams - 12.000 θέσεις εργασίας «στον αέρα» (EPA)
0

«Λουκέτο» στα Debenhams καθώς η αλυσίδα πολυκαταστημάτων δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσπάθειες διάσωσης.

Αυτό σημαίνει ότι και οι 12.000 εργαζόμενοι είναι πιθανό να χάσουν τη δουλειά τους όταν σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις για τα 124 καταστήματα της αλυσίδας.

Η Debenhams  δεν κατάφερε να ανακάμψει για δεύτερη φορά τον Απρίλιο και οι ελπίδες στηρίχθηκαν σε μια προσπάθεια διάσωσης από την JD Sports.

Αλλά μετά την απομάκρυνση της αθλητικής αλυσίδας, οι ελπίδες να σωθούν τα πολυκαταστήματα που μετρούν 242 χρόνια στον χώρο του λιανεμπορίου, εξανεμίστηκαν.

Οι 12.000 θέσεις εργασίας πρόκειται να χαθούν τους επόμενους μήνες, εκτός εάν οι διαχειριστές κάνουν μια συμφωνία διάσωσης για το σύνολο ή μέρος της επιχείρησης.

Το προσωπικό ενημερώθηκε μόλις την Τρίτη το πρωί.

Η Hilco, η εταιρεία αναδιάρθρωσης που ειδικεύεται στην εκκαθάριση του λιανικού εμπορίου, θα ξεκινήσει τη διαδικασία εκκαθάρισης των αποθεμάτων την Τετάρτη.

Τα νέα για την αλυσίδα καταστημάτων Debenhams έρχονται λίγες μόνο ώρες μετά την είδηση της πτώχευσης του ιδιοκτήτη της Topshop, Arcadia, με 13.000 θέσεις εργασίας να βρίσκονται σε κίνδυνο.

Οι σκληρές συνθήκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού αποδείχθηκαν το τελευταίο πλήγμα και για τις δύο εταιρείες, οι οποίες απασχολούν περισσότερα από 25.000 άτομα μαζί.

Ο Geoff Rowley του FRP Advisory, από κοινού διαχειριστής της Debenhams and Partner δήλωσε πως «Eίχαν ληφθεί όλα τα εύλογα μέτρα για την ολοκλήρωση μιας συναλλαγής που θα εξασφάλιζε το μέλλον της Debenhams. Ωστόσο, το οικονομικό τοπίο είναι εξαιρετικά δύσκολο και, σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα που αντιμετωπίζει η βρετανική βιομηχανία λιανικής, δεν μπορούσε να επιτευχθεί μια βιώσιμη συμφωνία».

Οι διαχειριστές δήλωσαν ότι οι προοπτικές για μια αναδιαρθρωμένη επιχείρηση είναι «εξαιρετικά αβέβαιες» και, ως εκ τούτου, «κατέληξαν με λύπη» στο συμπέρασμα ότι πρέπει να αρχίσουν την εκκαθάριση του Debenhams UK, ενώ συνεχίζουν να αναζητούν προσφορές για το σύνολο ή μέρος της επιχείρησης.

Η εταιρεία λιανικής είχε ήδη προχωρήσει σε περικοπές περίπου 6.500 θέσεων εργασίας τον Μάιο.

Ο πρώην πρόεδρος του Debenhams, Sir Ian Cheshire, δήλωσε στο BBC ότι «λυπάται απελπιστικά πολύ» για τους υπαλλήλους του.

Πρόσθεσε δε ότι η εταιρεία είχε «παγιδευτεί» με πάρα πολλά καταστήματα στην High Street και με ακριβές μισθώσεις

«Πρέπει να είσαι πολύ πιο γρήγορος και πολύ πιο διαδικτυακός», είπε, προσθέτοντας ότι η αλυσίδα θα ήταν καλύτερη με περίπου 70 καταστήματα.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM