Ντροπιαστικές για τη Γαλλία χαρακτήρισε ο Εμανουέλ Μακρόν τις εικόνες του ξυλοδαρμού του μαύρου μουσικού παραγωγού από αστυνομικούς, στο Παρίσι.

 

Το περιστατικό, που δημοσιοποιήθηκε χθες, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στη Γαλλία. Κάμερες κλειστού κυκλώματος στο στούντιο του θύματος κατέγραψαν αστυνομικούς να τον χτυπούν με τα χέρια και με γκλομπ. Για την υπόθεση διεξάγεται έρευνα και τέσσερις αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

 

«Οι εικόνες που έχουμε δει όλοι, από την επίθεση στον Μισέλ Ζεκλέρ, είναι απαράδεκτες. Μας ντροπιάζουν. Η Γαλλία δεν πρέπει να επιτρέψει ποτέ να ανθίσει το μίσος ή ο ρατσισμός», έγραψε στα social media ο Μακρόν.

 

«Πιστεύω σε μια υποδειγματική δημοκρατία. Υποδειγματική αστυνομία απέναντι στους Γάλλους, υποδειγματικούς Γάλλους πολίτες απέναντι στην αστυνομία και όλους τους εκπροσώπους των αρχών. Ποτέ δεν θα δεχθώ τη βία που διαπράττεται εναντίον των αστυνομικών μας και όλους εκείνους που φορούν στολή. Υποδειγματικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Εκείνοι που επιβάλλουν τον νόμο πρέπει να τον εφαρμόζουν. Ποτέ δεν θα δεχθώ την άσκοπη βία μερικών που κηλιδώνουν τον επαγγελματισμό των γυναικών και ανδρών οι οποίοι με θάρρος μας προστατεύουν καθημερινά», έγραψε ακόμη ο Γάλλος πρόεδρος.

 

Ο Μακρόν κάλεσε την κυβέρνηση να υποβάλει γρήγορα προτάσεις «για να επιβεβαιωθεί ο δεσμός εμπιστοσύνης που πρέπει να υπάρχει φυσικά ανάμεσα στους Γάλλους και εκείνους που τους προστατεύουν και για να καταπολεμηθούν πιο αποτελεσματικά όλες οι μορφές διακρίσεων».

 

«Πιστεύω στις ελευθερίες μας, των οποίων είμαι εγγυητής», έγραψε ακόμη ο Μακρόν και έκανε αναφορά στην ελευθερία της έκφρασης, την ελευθεροτυπία και την ελευθερία των πολιτών να διαδηλώνουν.

 

«Η Γαλλία είναι χώρα τάξης και ελευθερίας, όχι κατάφωρης και αυθαίρετης βίας. Οι αξίες της δημοκρατίας δεν είναι διαπραγματεύσιμες. Είναι συλλογική ευθύνη μας να τις υπερασπιστούμε και να τις προωθήσουμε», κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr