Μακρόν: Απαράδεκτες οι εικόνες του ξυλοδαρμού του μουσικού παραγωγού από αστυνομικούς- Μας ντροπιάζουν

Μακρόν: Απαράδεκτες οι εικόνες του ξυλοδαρμού του μουσικού παραγωγού από αστυνομικούς- Μας ντροπιάζουν Facebook Twitter
EPA
0

Ντροπιαστικές για τη Γαλλία χαρακτήρισε ο Εμανουέλ Μακρόν τις εικόνες του ξυλοδαρμού του μαύρου μουσικού παραγωγού από αστυνομικούς, στο Παρίσι.

Το περιστατικό, που δημοσιοποιήθηκε χθες, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στη Γαλλία. Κάμερες κλειστού κυκλώματος στο στούντιο του θύματος κατέγραψαν αστυνομικούς να τον χτυπούν με τα χέρια και με γκλομπ. Για την υπόθεση διεξάγεται έρευνα και τέσσερις αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

«Οι εικόνες που έχουμε δει όλοι, από την επίθεση στον Μισέλ Ζεκλέρ, είναι απαράδεκτες. Μας ντροπιάζουν. Η Γαλλία δεν πρέπει να επιτρέψει ποτέ να ανθίσει το μίσος ή ο ρατσισμός», έγραψε στα social media ο Μακρόν.

«Πιστεύω σε μια υποδειγματική δημοκρατία. Υποδειγματική αστυνομία απέναντι στους Γάλλους, υποδειγματικούς Γάλλους πολίτες απέναντι στην αστυνομία και όλους τους εκπροσώπους των αρχών. Ποτέ δεν θα δεχθώ τη βία που διαπράττεται εναντίον των αστυνομικών μας και όλους εκείνους που φορούν στολή. Υποδειγματικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Εκείνοι που επιβάλλουν τον νόμο πρέπει να τον εφαρμόζουν. Ποτέ δεν θα δεχθώ την άσκοπη βία μερικών που κηλιδώνουν τον επαγγελματισμό των γυναικών και ανδρών οι οποίοι με θάρρος μας προστατεύουν καθημερινά», έγραψε ακόμη ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Μακρόν κάλεσε την κυβέρνηση να υποβάλει γρήγορα προτάσεις «για να επιβεβαιωθεί ο δεσμός εμπιστοσύνης που πρέπει να υπάρχει φυσικά ανάμεσα στους Γάλλους και εκείνους που τους προστατεύουν και για να καταπολεμηθούν πιο αποτελεσματικά όλες οι μορφές διακρίσεων».

«Πιστεύω στις ελευθερίες μας, των οποίων είμαι εγγυητής», έγραψε ακόμη ο Μακρόν και έκανε αναφορά στην ελευθερία της έκφρασης, την ελευθεροτυπία και την ελευθερία των πολιτών να διαδηλώνουν.

«Η Γαλλία είναι χώρα τάξης και ελευθερίας, όχι κατάφωρης και αυθαίρετης βίας. Οι αξίες της δημοκρατίας δεν είναι διαπραγματεύσιμες. Είναι συλλογική ευθύνη μας να τις υπερασπιστούμε και να τις προωθήσουμε», κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που εμφανίζεται ως Ιησούς μετά την επίθεση στον Πάπα

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που τον εμφανίζει ως Ιησού μετά την επίθεσή του στον Πάπα

Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε τη φωτογραφία που δημιουργήθηκε με ΑΙ στην πλατφόρμα Truth Social, κατηγορώντας παράλληλα τον Ποντίφικα ότι είναι «αδύναμος» στο ζήτημα της εγκληματικότητας και «κακός» στην εξωτερική πολιτική
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / Πέτερ Μαγιάρ: Ποιος είναι ο «πρώην» άνθρωπος του Όρμπαν που έβαλε τέλος στη 16ετή κυριαρχία του

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, πέρασε από το να αποτελεί μέρος του συστήματος του Βίκτορ Όρμπαν, στο να αναδειχθεί στον πολιτικό που έβαλε τέλος στη 16ετή ηγεμονία του Fidesz στην Ουγγαρία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM
CIA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διεθνή / Πρώην επικεφαλής της CIA ζητά την απομάκρυνση Τραμπ: «Είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου»

Ο Τζον Μπρέναν επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου, λέγοντας ότι «γράφτηκε για ανθρώπους σαν τον Τραμπ»
THE LIFO TEAM