Παρίσι: Σε διαθεσιμότητα 3 αστυνομικοί για ξυλοδαρμό μουσικού παραγωγού σε στούντιο- Τους κατέγραψε κάμερα

Παρίσι: Σε διαθεσιμότητα 3 αστυνομικοί για ξυλοδαρμό μουσικού παραγωγού σε στούντιο- Τους κατέγραψε κάμερα Facebook Twitter
0

Τρεις αστυνομικοί στη Γαλλία τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, έπειτα από την αποκάλυψη βίντεο που τους κατέγραψε να ξυλοκοπούν έναν μαύρο μουσικό παραγωγό σε στούντιο στο Παρίσι.

Για την υπόθεση ξεκίνησε επίσημη έρευνα και ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν έγραψε στο Twitter ότι ζήτησε από τον αρχηγό της αστυνομίας του Παρισιού να θέσει σε διαθεσιμότητα τους τρεις αστυνομικούς. Οι εμπλεκόμενοι, πέρα από το γεγονός ότι ξυλοκόπησαν τον μουσικό παραγωγό, τον προσέβαλαν με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς σύμφωνα με το θύμα.

Ο μουσικός παραγωγός- έχει δημοσιοποιηθεί μόνο το μικρό όνομά του, Μισέλ- επέστρεφε στο στούντιό του το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι δεν φορούσε μάσκα.

Οι τρεις αστυνομικοί, οι δύο φορώντας στολή και ο τρίτος με πολιτικά, πήδηξαν από τα αυτοκίνητά τους και έσπρωξαν τον Μισέλ μέσα από την πόρτα του στούντιο, περιέγραψε το θύμα. «Πριν ακούσω λέξη, ένιωσα ένα χέρι να με σπρώχνει ή να με τραβάει, δεν ήξερα τι από τα δύο. Δεν ήξερα τι συνέβαινε. Φώναζα ζητώντας βοήθεια», είπε ο Μισέλ, επικεφαλής του Black Gold Corp Studios στην ιστοσελίδα Loopsider.

Το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα του στούντιο δείχνει τους αστυνομικούς να του ρίχνουν γροθιές, να τον κλωτσάνε και να τον χτυπάνε στο κεφάλι και το σώμα με γκλομπ. Πέρα από τα χτυπήματα ο Μισέλ- που αιφνιδιάστηκε τόσο που δεν ήταν σίγουρος καν ότι επρόκειτο για πραγματικούς αστυνομικούς- είπε ότι δέχθηκε ρατσιστικές προσβολές. «Άκουσα "βρώμικε αράπη", το άκουσα αρκετές φορές. Με χτυπούσαν με τα γκλομπ τους ξανά και ξανά», δήλωσε.

Κάλεσε σε βοήθεια τους συναδέλφους του που ήταν σε άλλο όροφο και με αίμα να τρέχει από το κεφάλι του, τελικά μαζί με τους άλλους κατάφεραν να σπρώξουν τους αστυνομικούς έξω από την εξώπορτα.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί έσπασαν ένα παράθυρο και έριξαν μέσα ένα δακρυγόνο. Αφού κάλεσαν ενισχύσεις, απαίτησαν να βγουν ο Μισέλ και οι άλλοι έξω, υπό την απειλή όπλου. «Φοβόμουν. Νόμιζα ότι είναι η τελευταία μου μέρα... Έλεγα συνέχεια "δεν έχω κάνει τίποτα" και συνέχιζαν να ουρλιάζουν να πέσω κάτω».

Όταν βγήκαν, οι αστυνομικοί συνέχισαν να χτυπούν τον Μισέλ και τους άλλους. «Ξαφνικά κάποιος φώναξε "κάμερα, κάμερα". Ήταν κάποιος που βιντεοσκοπούσε από ένα παράθυρο. Μόλις οι αστυνομικοί το άκουσαν αυτό, σταμάτησαν να μας χτυπούν», είπε ένα από τα θύματα.

Ο Μισέλ μεταφέρθηκε σε κοντινό αστυνομικό τμήμα, όπου οι αστυνομικοί τον κατηγόρησαν για αντίσταση κατά της αρχής και ότι προσπάθησε να αρπάξει ένα όπλο τους. Αυτό που δεν γνώριζαν εκείνη τη στιγμή ήταν πως η κάμερα μέσα στο στούντιο είχε καταγράψει το τι είχε συμβεί.

Ο Μισέλ έμεινε υπό κράτηση για 48 ώρες και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες. Τώρα οι τρεις αστυνομικοί αποτελούν αντικείμενο έρευνας για βία και ψευδείς δηλώσεις. Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τη Le Parisien υποστήριξαν ότι έστρεψαν την προσοχή τους στον Μισέλ επειδή δεν φορούσε μάσκα. Φαινόταν «νευρικός» και «ανέδιδε μια ισχυρή μυρωδιά ναρκωτικών», ανέφεραν ακόμη, ενώ υποστήριξαν ότι έγινε «επικίνδυνος» απέναντί τους. «Δεν υπήρξε καμία πράξη βίας από τον πελάτη μου προς τους αστυνομικούς... Δεν υπερασπίστηκε καν τον εαυτό του», δήλωσε ο δικηγόρος του μουσικού παραγωγού.

«Βαθιά σοκαρισμένη από αυτή την απαράδεκτη πράξη», έγραψε στο Τwitter η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό. «Πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για αυτά τα εξαιρετικά σοβαρά γεγονότα. Το κράτος δικαίου δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Όλη μου η στήριξη στον Μισέλ», ανέφερε ακόμη στην ανάρτησή της.

Από την επίθεση ο Μισέλ υπέστη πολλαπλά τραύματα στο σώμα αλλά και το κεφάλι, όπου χρειάστηκε να του γίνουν ράμματα. «Αν δεν υπήρχε η κάμερα, θα ήμουν στη φυλακή σήμερα», δήλωσε και είπε ότι ακόμη είναι σοκαρισμένος από τα όσα συνέβησαν.

«Τι ήθελαν; Αν ήθελαν να ελέγξουν την ταυτότητά μου, μπορούσαν να το ζητήσουν. Έχω φίλους στην αστυνομία και τους συμπαθώ πολύ, δεν είναι σαν αυτούς τους τύπους. Αρνούμαι να πιστέψω ότι οποιοσδήποτε αστυνομικός θα συμφωνούσε με τύπους όπως αυτοί», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM