Σουδάν: «Τέλος» στους παιδικούς γάμους και απαγόρευση του ακρωτηριασμού γυναικείων γεννητικών οργάνων

Σουδάν: «Τέλος» στους παιδικούς γάμους και απαγόρευση του ακρωτηριασμού γυναικείων γεννητικών οργάνων Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου UNICEF
0

Οι αρχές του Σουδάν ανακοίνωσαν ότι θα βάλουν τέλος στους παιδικούς γάμους και ότι θα εφαρμοστεί η απαγόρευση του ακρωτηριασμού γυναικείων γεννητικών οργάνων, ένα σημαντικό βήμα για τα δικαιώματα γυναικών και κοριτσιών.

Αστυνομικοί έλαβαν εντολή ότι θα πρέπει να ενημερώσουν τις τοπικές κοινότητες πως είναι παράνομος ο ακρωτηριασμός γυναικείων γεννητικών οργάνων, μετά τον σχετικό νόμο που εγκρίθηκε πριν από μερικούς μήνες, σύμφωνα με τον οποίο οι παραβάτες κινδυνεύουν με έως τρία χρόνια φυλάκισης.

«Οι αστυνομικοί έχουν τεράστια ευθύνη για να παρέμβουν και να περιορίσουν αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας, Εζελντίν Ελ Σεΐχ και συμπλήρωσε πως οι θρησκευτικοί ηγέτες θα παίξουν βασικό ρόλο στον τερματισμό αυτής της πρακτικής.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το 87% των γυναικών στο Σουδάν έχουν υποστεί ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων για μη ιατρικούς λόγους. Συνήθως αυτό γίνεται στα κορίτσια από την ηλικία των 5 ετών έως τα 14 τους.

Επίσης αυτή την εβδομάδα το υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι θα βάλει τέλος στους παιδικούς γάμους και θα υιοθετήσει όλα τα άρθρα του αφρικανικού χάρτη για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα του παιδιού, που τέθηκε σε ισχύ το 1999.

Έως τώρα το Σουδάν αντιστεκόταν στις εκκλήσεις για απαγόρευση του γάμου πριν από την ηλικία των 18 ετών, παρότι στήριζε τα ψηφίσματα του Συμβουλίου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, για τον τερματισμό των παιδικών γάμων. Περίπου το ένα τρίτο των κοριτσιών στο Σουδάν έχουν παντρευτεί πριν κλείσουν τα 18 τους χρόνια.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM