Ο Μπολσονάρου δεν θα εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού: «Είναι δικαίωμά μου»

Ο Μπολσονάρου δεν θα εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού: «Είναι δικαίωμά μου» Facebook Twitter
EPA/Joedson Alves
0

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να κάνει το εμβόλιο εναντίον του νέου κορονοϊού, συνεχίζοντας να εκφράζει σκεπτικισμό έναντι των προγραμμάτων ανοσοποίησης του πληθυσμού.

Ο ηγέτης της βραζιλιάνικης ακροδεξιάς, οι δηλώσεις του οποίου αναμεταδόθηκαν χθες απευθείας στα social media, συμπλήρωσε πως θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο το Κογκρέσο να υποχρεώσει τους Βραζιλιάνους να εμβολιαστούν.

Στη Βραζιλία καταγράφεται ο δεύτερος βαρύτερος απολογισμός θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στον πλανήτη. Ωστόσο ο Μπολσονάρου υποβαθμίζει εξαρχής τη σοβαρότητα της πανδημίας, παρότι προσβλήθηκε ο ίδιος τον Ιούλιο. «Σας λέω, δεν πρόκειται να το κάνω. Είναι δικαίωμά μου», είπε.

Παράλληλα, εξέφρασε για ακόμη μια φορά τη δυσπιστία του για την αποτελεσματικότητα της χρήσης μασκών προκειμένου να αποφεύγονται οι μολύνσεις. Υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστες αποδείξεις πως το συγκεκριμένο μέσο ατομικής προστασίας είναι αποτελεσματικό για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος έχει πει επανειλημμένα ότι δεν θα καταστεί υποχρεωτικό οι Βραζιλιάνοι να εμβολιαστούν όταν θα είναι διαθέσιμο σε ευρεία κλίμακα κάποιο εμβόλιο. Τον Οκτώβριο, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου ανέφερε χαριτολογώντας μέσω Twitter ότι ο μοναδικός που είναι υποχρεωτικό να εμβολιαστεί είναι ο σκύλος του.

Ο απολογισμός της πανδημίας στη Βραζιλία ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 171.460 νεκρούς επί συνόλου 6.204.220 μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Διεθνή / Πιθανό σημείωμα αυτοκτονίας του Τζέφρι Έπσταϊν παραμένει «κρυφό» για χρόνια

Ένα φερόμενο σημείωμα αυτοκτονίας του Τζέφρι Έπσταϊν, που εντοπίστηκε εβδομάδες πριν από τον θάνατό του το 2019, παραμένει σφραγισμένο σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τους New York Times
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Διεθνή / Βρετανία: Aνεβάζει το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής σε «σοβαρό» μετά την επίθεση στο Γκόλντερς Γκριν

«Το επίπεδο απειλής αυξήθηκε σε “σοβαρό”, που σημαίνει ότι μια τρομοκρατική επίθεση θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή» δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου
THE LIFO TEAM
ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΑΝΤ ΣΥΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Διεθνή / Συρία: Σε εξέλιξη προετοιμασία υπόθεσης για εγκλήματα πολέμου κατά του καθεστώτος Άσαντ

Ο πρώην διοικητής της πολιτοφυλακής του καθεστώτος Άσαντ, κατηγορείται για μαζικές δολοφονίες και βίαιες εξαφανίσεις αμάχων στη Δαμασκό, σε μια υπόθεση που θεωρείται κρίσιμη για τη μεταβατική δικαιοσύνη στη Συρία
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΠΙΤ ΧΕΓΚΣΕΘ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ

Διεθνή / Χέγκσεθ για Ιράν: «Ο πόλεμος ήταν αναγκαίος, αποτελούσαν υπαρξιακή απειλή»

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας βρέθηκε ενώπιον του Κογκρέσου για να «λογοδοτήσει» και να δεχτεί ερωτήσεις - κυρίως για τον πόλεμο με το Ιράν, παρότι τυπικά η ακρόαση αφορούσε τον νέο αμυντικό προϋπολογισμό του Πενταγώνου
THE LIFO TEAM