ΠΟΥ: Προσοχή στα Χριστούγεννα- Προοδευτικός έλεγχος του κορωνοϊού με το εμβόλιο

ΠΟΥ: Προσοχή στα Χριστούγεννα- Προοδευτικός έλεγχος του κορωνοϊού με το εμβόλιο Facebook Twitter
EPA
0

Αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας επέστησαν την προσοχή στα φετινά Χριστούγεννα, επισημαίνοντας ότι το «ασφαλέστερο στοίχημα» θα είναι η αποφυγή των οικογενειακών συναθροίσεων.

«Σε κάποιες καταστάσεις, η δύσκολη απόφαση του να μην γίνουν οικογενειακές συναθροίσεις είναι το ασφαλέστερο στοίχημα», δήλωσε η Μαρία βαν Κέρκοβ, επιδημιολόγος του ΠΟΥ, κατά τη σημερινή ενημέρωση.

Σε ξεχωριστές δηλώσεις ο Μάικ Ράιαν επίσης προειδοποίησε κατά των μεγάλων οικογενειακών συναθροίσεων. «Πρέπει να έχουμε πλήρη επίγνωση ότι πρέπει να μειώσουμε τις πιθανότητες να μολύνουμε κάποιον άλλον, οργανώνοντας προσεκτικά τις οικογενειακές συναθροίσεις στις γιορτές των Χριστουγέννων», δήλωσε ο επικεφαλής έκτακτων καταστάσεων του ΠΟΥ.

«Το σύνηθες στην Ιρλανδία είναι 15 άνθρωποι στην κουζίνα να ξεφλουδίζουν πατάτες και να γεμίζουν γαλοπούλες. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να κάνουμε», δήλωσε ο Ιρλανδός αξιωματούχος στο RTE.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα επιτρέψει στον κόσμο να ελέγξει προοδευτικά τον κορωνοϊό την επόμενη χρονιά.

«Πιστεύω ότι η ζωή όπως τη γνωρίζουμε είναι κάτι πολύ πιθανό, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε με τους κανόνες υγιεινής και τις αποστάσεις. Τα εμβόλια δεν σημαίνουν εξάλειψη του κορωνοϊού. Η προσθήκη τους στα τρέχοντα μέτρα θα μας επιτρέψουν να συντρίψουμε πραγματικά την καμπύλη, να αποφύγουμε τα lockdown και να αποκτήσουμε προοδευτικά τον έλεγχο της νόσου», δήλωσε.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέρνι Σάντερς:

Διεθνή / Ο Μπέρνι Σάντερς επαίνεσε τον Τραμπ και άσκησε κριτική στον Μπάιντεν - «Έκανε καλύτερη δουλειά»

«Δεν πρόκειται να καθίσω εδώ και να σας πω ότι έκανε συνολικά καλή δουλειά - γιατί δεν ήταν καλή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός γερουσιαστής, αναφερόμενος στην πολιτική μετανάστευσης του Τζο Μπάιντεν
LIFO NEWSROOM
Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Διεθνή / Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Πώς το Βιετνάμ μεταμορφώνει τις διεθνείς συμμαχίες του, αναθερμαίνει τις σχέσεις με τη Ρωσία, αναζητά νέες ισορροπίες με τις ΗΠΑ και την Κίνα, και επαναπροσδιορίζει τον ρόλο του στην Νοτιοανατολική Ασία
LIFO NEWSROOM