Αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας επέστησαν την προσοχή στα φετινά Χριστούγεννα, επισημαίνοντας ότι το «ασφαλέστερο στοίχημα» θα είναι η αποφυγή των οικογενειακών συναθροίσεων.

 

«Σε κάποιες καταστάσεις, η δύσκολη απόφαση του να μην γίνουν οικογενειακές συναθροίσεις είναι το ασφαλέστερο στοίχημα», δήλωσε η Μαρία βαν Κέρκοβ, επιδημιολόγος του ΠΟΥ, κατά τη σημερινή ενημέρωση.

 

Σε ξεχωριστές δηλώσεις ο Μάικ Ράιαν επίσης προειδοποίησε κατά των μεγάλων οικογενειακών συναθροίσεων. «Πρέπει να έχουμε πλήρη επίγνωση ότι πρέπει να μειώσουμε τις πιθανότητες να μολύνουμε κάποιον άλλον, οργανώνοντας προσεκτικά τις οικογενειακές συναθροίσεις στις γιορτές των Χριστουγέννων», δήλωσε ο επικεφαλής έκτακτων καταστάσεων του ΠΟΥ.

 

«Το σύνηθες στην Ιρλανδία είναι 15 άνθρωποι στην κουζίνα να ξεφλουδίζουν πατάτες και να γεμίζουν γαλοπούλες. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να κάνουμε», δήλωσε ο Ιρλανδός αξιωματούχος στο RTE.

 

Ο ίδιος επεσήμανε ότι ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα επιτρέψει στον κόσμο να ελέγξει προοδευτικά τον κορωνοϊό την επόμενη χρονιά.

 

«Πιστεύω ότι η ζωή όπως τη γνωρίζουμε είναι κάτι πολύ πιθανό, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε με τους κανόνες υγιεινής και τις αποστάσεις. Τα εμβόλια δεν σημαίνουν εξάλειψη του κορωνοϊού. Η προσθήκη τους στα τρέχοντα μέτρα θα μας επιτρέψουν να συντρίψουμε πραγματικά την καμπύλη, να αποφύγουμε τα lockdown και να αποκτήσουμε προοδευτικά τον έλεγχο της νόσου», δήλωσε.

 

Με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr