Ο Μπιλ Γκέιτς πιστεύει ότι σχεδόν όλα τα εμβόλια για τον κορωνοϊό θα είναι αποτελεσματικά

Ο Μπιλ Γκέιτς πιστεύει ότι σχεδόν όλα τα εμβόλια για τον κορωνοϊό θα είναι αποτελεσματικά Facebook Twitter
0

Ο Μπιλ Γκέιτς εξέφρασε την πεποίθηση ότι «σχεδόν όλα» τα εμβόλια για τον κορωνοϊό θα «δουλεύουν» και θα «δουλεύουν καλά».

Η Pfizer και η Moderna έχουν ανακοινώσει ότι οι κλινικές δοκιμές έδειξαν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων τους. Ο Γκέιτς, μιλώντας στο CNN, είπε πως αναμένει ότι και τα εμβόλια των AstraZeneca, Johnson & Johnson και Novavax θα έχουν παρόμοια επιτυχία σύντομα.

«Είμαι αισιόδοξος ότι έως τον Φεβρουάριο είναι πολύ πιθανό ότι όλα θα έχουν αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικά και ασφαλή», είπε ο συνιδρυτής της Microsoft.

Το Σάββατο οι ΗΠΑ κατέγραψαν πάνω από 177.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού και περίπου 1.400 θανάτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Ο Μπιλ Γκέιτς εκτίμησε πως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται ενώ πρόσθεσε ότι μπορεί στις ΗΠΑ να πεθαίνουν καθημερινά πάνω από 2.000 άνθρωποι τη χειμερινή περίοδο.

«Ακόμη ανεβαίνουμε στα κρούσματα και αυτή η άνοδος αναμένεται να συνεχιστεί κυριολεκτικά ως τον Φεβρουάριο. Και τότε πιθανόν θα έχουμε πάνω από 2.000 νεκρούς την ημέρα σε αυτή την περίοδο του χειμώνα», ανέφερε και κάλεσε τους Αμερικανούς να εντείνουν την προσπάθεια προστασίας από τον κορωνοϊό, σημειώνοντας ότι το εμβόλιο θα αρχίσει να «ρίχνει» τους αριθμούς των κρουσμάτων την άνοιξη.

Ο Γκέιτς εκτίμησε ότι αρκετοί άνθρωποι θα θελήσουν να πάρουν από νωρίς μέρος στον εμβολιασμό και ότι «με τον καιρό θα φτάσουμε στο επίπεδο άνω τους 70% που χρειάζεται για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού».

Σήμερα ο επικεφαλής του προγράμματος εμβολιασμού για τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ, δρ. Μονσέφ Σλάουι, δήλωσε ότι οι πρώτοι Αμερικανοί μπορεί να εμβολιαστούν ακόμη και στις 11 Δεκεμβρίου.

Το σχέδιο είναι να «σταλούν τα εμβόλια στα κέντρα εμβολιασμού εντός 24 ωρών» από την έγκριση ενός εμβολίου, είπε στο CNN. Την Παρασκευή, η Pfizer και η BioNTech κατέθεσαν αίτηση στην FDA (υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) για άδεια έκτακτης χρήσης του εμβολίου που ανέπτυξαν. Η αρμόδια επιτροπή της FDA αναμένεται να συνεδριάσει στις 10 Δεκεμβρίου για να συζητήσει το αίτημα των δύο εταιρειών.

Ο δρ. Σλάουι δήλωσε ότι το εμβόλιο μπορεί να κυκλοφορήσει «ίσως τη δεύτερη ημέρα μετά την έγκριση, στις 11 ή 12 Δεκεμβρίου». Έως τον Μάιο, οι ΗΠΑ μπορεί να έχουν πετύχει «ανοσία αγέλης» με τον εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού, συμπλήρωσε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM