Το RFI «πέθανε» κατά λάθος την βασίλισσα Ελισάβετ, τον Κλιντ Ίστγουντ και την Μπριζίτ Μπαρντό

Το RFI «πέθανε» κατά λάθος την βασίλισσα Ελισάβετ, τον Κλιντ Ίστγουντ και την Μπριζίτ Μπαρντό Facebook Twitter
EPA
0

Γαλλικός ραδιοφωνικός σταθμός ζήτησε συγγνώμη, μετά τη δημοσίευση νεκρολογιών αρκετών γνωστών- και ακόμη εν ζωή- ανθρώπων, ανάμεσά τους η βασίλισσα Ελισάβετ.

Μεταξύ άλλων, στην ιστοσελίδα του Radio France Internationale δημοσιεύθηκαν επίσης οι νεκρολογίες του Κλιντ Ίστγουντ, του Πελέ και της Μπριζίτ Μπαρντό.

Συνολικά δημοσιεύθηκαν περίπου 100 νεκρολογίες. Το RFI σε ανακοίνωση εξήγησε πως επρόκειτο για κείμενα που είχαν ήδη ετοιμάσει οι δημοσιογράφοι του, όπως συμβαίνει σε όλα τα ΜΜΕ, τα οποία όμως βγήκαν στον «αέρα» εξαιτίας τεχνικού προβλήματος που προέκυψε κατά τη μετάβαση της ιστοσελίδας σε διαφορετικό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου.

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία αποδημοσίευσης αυτών των κειμένων, τόσο από την ιστοσελίδα, όσο και από άλλες πλατφόρμες στις οποίες εμφανίστηκαν (μεταξύ των οποίων το Google και το Yahoo), ανέφερε ακόμη ο ραδιοφωνικός σταθμός στην ανακοίνωσή του.

Ανάμεσα στις νεκρολογίες που δημοσιεύθηκαν ήταν εκείνη του πρώην υπουργού Μπερνάρ Ταπί, κάτι στην περίπτωση του 77χρονου έχει συμβεί τουλάχιστον άλλες δύο φορές, σε διαφορετικές ιστοσελίδες.

Επίσης το RFI «πέθανε» κατά λάθος τον Ραούλ Κάστρο, τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ