Γαλλία: 16% αύξηση στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας το 2019

Γαλλία: 16% αύξηση στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας το 2019 Facebook Twitter
Γαλλία: 16% αύξηση στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας το 2019
0

Αύξηση 16% των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας κατέγραψαν η αστυνομία και η χωροφυλακή στη Γαλλία το 2019.

Τα θύματά ανέρχονται σε 142.310 στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, όπως ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.

Περίπου το 88% των θυμάτων είναι γυναίκες, σε σταθερή αναλογία σε σχέση με το ποσοστό του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, στα οποία δεν υπολογίζονται οι ανθρωποκτονίες.

Το 2019, 146 γυναίκες θανατώθηκαν από τον σύντροφό τους, ή τον πρώην σύντροφό τους, ήτοι 25 περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που υπάρχουν τα οποία είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τον Αύγουστο.

Η καταγραφή της αύξησης της ενδοοικογενειακής βίας μπορεί να αντανακλά, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, "έναν δυνάμει θετικό αντίκτυπο" της μεγάλης δημόσιας συζήτησης για την ενδοοικογενειακή βία που άρχισε τον Σεπτέμβριο του 2019, "η οποία κατάφερε να παροτρύνει τα θύματα να καταθέσουν επιπλέον μηνύσεις και να ευνόησε ένα καλύτερο σύστημα υποδοχής από τις υπηρεσίες ασφαλείας".

Μεταξύ των βίαιων αυτών περιστατικών, το 3% αφορά μηνύσεις για βιασμό ή σεξουαλική επίθεση, οι οποίες σε ποσοστό 98% κατατέθηκαν από γυναίκες.

Σύμφωνα με έρευνες που έκανε το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (Insse) για την ολοκλήρωση των μη επεξεργασμένων δεδομένων από μηνύσεις που έχουν καταγραφεί, 295.000 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 213.000 γυναίκες, δήλωσαν κατά μέσον όρο ότι έπεσαν θύμα σωματικής και/ή σεξουαλικής βίας από τον σύντροφο ή τον πρώην σύντροφό τους μεταξύ του 2011 και του 2018.

Με πληροφορίες AFP/ΑΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM