Σλοβενία: Τέλος τα δρομολόγια στα ΜΜΜ για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού

Σλοβενία: Τέλος τα δρομολόγια στα ΜΜΜ για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Facebook Twitter
Σλοβενία: Τέλος τα δρομολόγια στα ΜΜΜ για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού (EPA)
0

Τα δημόσια μέσα μεταφοράς διακόπτουν τα δρομολόγιά τους και σχεδόν όλες οι συναθροίσεις απαγορεύονται για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε απόψε η κυβέρνηση της Σλοβενίας.

Καθώς τα μέτρα που είχαν ληφθεί μέχρι σήμερα δεν ανέκοψαν την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, όλες οι συγκεντρώσεις θα απαγορευτούν από αύριο, εκτός αν πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας ή για πρόσωπα που κατοικούν στο ίδιο σπίτι.

Ο υπουργός Εσωτερικών Άλες Χόις είπε ότι δεν θα ισχύουν στο εξής οι περισσότερες από τις άδειες που είχαν δοθεί σε πρόσωπα για να διασχίζουν τα σύνορα της χώρας ενώ τα δημόσια μέσα μεταφοράς θα διακόψουν τα δρομολόγιά τους από το πρωί του Σαββάτου.

Η κυβέρνηση αποφάσισε επίσης να κλείσει όλα τα εμπορικά κέντρα και τα μη απολύτως αναγκαία καταστήματα από την Δευτέρα. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους μέσω του διαδικτύου.

Πριν από δύο εβδομάδες οι αρχές είχαν απαγορεύσει στους Σλοβένους να μετακινούνται εκτός του δήμου στον οποίο κατοικούν. Οι συγκεντρώσεις είχαν ήδη περιοριστεί στα 6 άτομα το μέγιστο και είχε επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί.

Τα μέτρα περιόρισαν τον ρυθμό εξάπλωσης της πανδημίας, όπως παραδέχτηκε ο υπουργός Υγείας Τόμαζ Γκάνταρ, όμως ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται καθημερινά.

Σήμερα καταγράφηκαν 41 θάνατοι, αριθμός ρεκόρ για τη χώρα, και συνολικά έχουν πεθάνει 686 άνθρωποι ενώ τα κρούσματα ξεπερνούν τις 50.000.

Με πληροφορίες του AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ