Σαουδική Αραβία: Ένας Έλληνας τραυματίας από την έκρηξη σε νεκροταφείο

Σαουδική Αραβία: Ένας Έλληνας τραυματίας από την έκρηξη σε νεκροταφείο Facebook Twitter
0

Επίθεση με εκρηκτικά σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης σε μη μουσουλμανικό νεκροταφείο στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για Γάλλους, Έλληνες και Βρετανούς ομογενείς που ζουν στη χώρα.

Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια λειτουργίας για την Ημέρα Μνήμης.

Το πρακτορείο Reuters κάνει λόγο για τέσσερις τραυματίες, επικαλούμενο ανώνυμη ελληνική κυβερνητική πηγή. «Υπήρξε έκρηξη στο μη μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Τζέντα. Υπάρχουν τέσσερις ελαφρά τραυματισμένοι, μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας», δήλωσε στο Reuters.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας ομογενής συγκαταλέγεται μεταξύ των τεσσάρων, τουλάχιστον, τραυματιών. Πρόκειται για Έλληνα αστυνομικό, ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι ελαφρά τραυματισμένος.

Η εφημερίδα Le Figaro αναφέρει πως την ώρα της τελετής εκτοξεύτηκε χειροβομβίδα προς το νεκροταφείο η οποία πέρασε πάνω από τον τοίχο και εξερράγη, τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερα άτομα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, από την πλευρά του, κάνει λόγο για επίθεση με αυτοσχέδιο μηχανισμό και «αρκετούς τραυματίες». «Η ετήσια τελετή που λάμβανε χώρα στην Τζέντα δέχθηκε επίθεση με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί παρευρισκόμενοι».

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν πρόκειται για ατύχημα ή βομβιστική επίθεση.

Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο περίπου εβδομάδες, υπήρξε άλλη μία επίθεση στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όταν ένας άντρας επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο στον φρουρό του προξενείου της Γαλλίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ