Σαουδική Αραβία: Ένας Έλληνας τραυματίας από την έκρηξη σε νεκροταφείο

Σαουδική Αραβία: Ένας Έλληνας τραυματίας από την έκρηξη σε νεκροταφείο Facebook Twitter
0

Επίθεση με εκρηκτικά σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης σε μη μουσουλμανικό νεκροταφείο στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για Γάλλους, Έλληνες και Βρετανούς ομογενείς που ζουν στη χώρα.

Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια λειτουργίας για την Ημέρα Μνήμης.

Το πρακτορείο Reuters κάνει λόγο για τέσσερις τραυματίες, επικαλούμενο ανώνυμη ελληνική κυβερνητική πηγή. «Υπήρξε έκρηξη στο μη μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Τζέντα. Υπάρχουν τέσσερις ελαφρά τραυματισμένοι, μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας», δήλωσε στο Reuters.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας ομογενής συγκαταλέγεται μεταξύ των τεσσάρων, τουλάχιστον, τραυματιών. Πρόκειται για Έλληνα αστυνομικό, ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι ελαφρά τραυματισμένος.

Η εφημερίδα Le Figaro αναφέρει πως την ώρα της τελετής εκτοξεύτηκε χειροβομβίδα προς το νεκροταφείο η οποία πέρασε πάνω από τον τοίχο και εξερράγη, τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερα άτομα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, από την πλευρά του, κάνει λόγο για επίθεση με αυτοσχέδιο μηχανισμό και «αρκετούς τραυματίες». «Η ετήσια τελετή που λάμβανε χώρα στην Τζέντα δέχθηκε επίθεση με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί παρευρισκόμενοι».

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν πρόκειται για ατύχημα ή βομβιστική επίθεση.

Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο περίπου εβδομάδες, υπήρξε άλλη μία επίθεση στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όταν ένας άντρας επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο στον φρουρό του προξενείου της Γαλλίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που εμφανίζεται ως Ιησούς μετά την επίθεση στον Πάπα

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που τον εμφανίζει ως Ιησού μετά την επίθεσή του στον Πάπα

Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε τη φωτογραφία που δημιουργήθηκε με ΑΙ στην πλατφόρμα Truth Social, κατηγορώντας παράλληλα τον Ποντίφικα ότι είναι «αδύναμος» στο ζήτημα της εγκληματικότητας και «κακός» στην εξωτερική πολιτική
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / Πέτερ Μαγιάρ: Ποιος είναι ο «πρώην» άνθρωπος του Όρμπαν που έβαλε τέλος στη 16ετή κυριαρχία του

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, πέρασε από το να αποτελεί μέρος του συστήματος του Βίκτορ Όρμπαν, στο να αναδειχθεί στον πολιτικό που έβαλε τέλος στη 16ετή ηγεμονία του Fidesz στην Ουγγαρία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM