ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν διευρύνει το προβάδισμα στη Νεβάδα, μπροστά ο Τραμπ σε Τζόρτζια, Βόρεια Καρολίνα και Πενσιλβάνια

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν διευρύνει το προβάδισμα στη Νεβάδα, μπροστά ο Τραμπ σε Τζόρτζια, Βόρεια Καρολίνα και Πενσιλβάνια Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Ο Τζο Μπάιντεν διεύρυνε το προβάδισμά του έναντι του Ντόναλντ Τραμπ στη Νεβάδα, ενώ σε περιοχή της Πενσιλβάνια σταμάτησε η καταμέτρηση των ψήφων για τις επόμενες ώρες. Την ίδια ώρα, ο Τραμπ μιλά ξανά για «απάτη» στις προεδρικές εκλογές

Στη Νεβάδα, με καταμετρημένο το 87% των ψήφων, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει το 49,5% έναντι 48,5% του Τραμπ, σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Edison Research. Στην κομητεία Κλαρκ, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη πόλη, το Λας Βέγκας, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών προηγείται με ποσοστό 53,1%, έναντι 45,2% του Ρεπουμπλικάνου.


Στην Τζόρτζια, με καταμετρημένο το 98% των ψήφων, ο Τραμπ προηγείται με ποσοστό 49,5%, έναντι 49,2% του Μπάιντεν. Στην κομητεία Φούλτον, με πρωτεύουσα την Ατλάντα, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει ποσοστό 72,6%, έναντι 26,3% του Τραμπ.


Στη Βόρεια Καρολίνα, με καταμετρημένο το 95% των ψήφων, ο Τραμπ παραμένει μπροστά με 50%, έναντι 48,6% του Μπάιντεν. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος διατηρεί το προβάδισμα και στην Πενσιλβάνια, με ποσοστό 50,3% έναντι 48,4% του Μπάιντεν, με καταμετρημένο το 92% των ψήφων.

Τραμπ: Σταματήστε την απάτη

Όσο συνεχίζεται η καταμέτρηση, ο Ντόναλντ Τραμπ με απανωτές αναρτήσεις στο Twitter κάνει λόγο για απάτη και προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη.

«Σταματήστε την απάτη!» και «Σταματήστε την καταμέτρηση», ήταν δύο από τα tweet που έκανε τις τελευταίες ώρες.


«Θα κινηθούμε νομικά για εκλογική απάτη σε όλες τις πολιτείες που κέρδισε πρόσφατα ο Μπάιντεν. Πολλές αποδείξεις, απλά ελέγξτε τα media. Θα νικήσουμε», έγραψε σε άλλο tweet ο Αμερικανός πρόεδρος. Το Twitter πρόσθεσε τη σήμανση ότι το περιεχόμενο αυτής της ανάρτησης μπορεί να είναι παραπλανητικό, κάτι που έχει κάνει σε αρκετά tweet του προέδρου τις τελευταίες ώρες. 

Στοπ στην καταμέτρηση στην Πενσιλβάνια

Η Πενσιλβάνια- που «δίνει» 20 εκλέκτορες- είναι από τις πολιτείες στις οποίες αναμένονται με αγωνία τα αποτελέσματα. Όμως, στην κομητεία Allegheny η καταμέτρηση σταμάτησε για σήμερα και η επιτροπή που ελέγχει και καταμετρά τις ψήφους θα συνέλθει εκ νέου αύριο, Παρασκευή.

Στη συγκεκριμένη κομητεία, που περιλαμβάνει το Πίτσμπουργκ, τα 35.413 ψηφοδέλτια που δεν έχουν καταμετρηθεί αποτελούν το 11% των συνολικών επιστολικών ψήφων που ελήφθησαν έως την Τρίτη. Η πλειονότητα αυτών των ψήφων είναι από τους περίπου 29.000 ψηφοφόρους στους οποίους εστάλθηκαν λανθασμένα ψηφοδέλτια (με στοιχεία άλλων ψηφοφόρων) τον προηγούμενο μήνα, εξαιτίας λάθους της εταιρείας που είχε αναλάβει τη διαδικασία.

Η «μάχη» στην Πενσιλβάνια συνεχίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται κατά περισσότερες από 100.000 ψήφους, σύμφωνα με τους New York Times, αν και το προβάδισμά του έναντι του Τζο Μπάιντεν μειώθηκε.

Στη Φιλαδέλφεια, όπου ο Μπάιντεν αναμένεται να κερδίσει έδαφος στην Πενσιλβάνια, η καταμέτρηση σταμάτησε για λίγο έπειτα από δικαστική απόφαση για την παρακολούθηση της διαδικασίας. Τελικά η καταμέτρηση ξεκίνησε εκ νέου αργότερα. Συγκεκριμένα, δικαστήριο έκρινε ότι οι παρατηρητές της καμπάνιας του Τραμπ μπορούν να παρακολουθούν από πιο κοντά την καταμέτρηση ψήφων. Η διαδικασία διεκόπη καθώς οι Δημοκρατικοί προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας για να ανατρέψουν αυτήν την απόφαση. Το Ανώτατο Δικαστήριο ούτε απέρριψε, ούτε αποδέχτηκε την προσφυγή και η καταμέτρηση ξανάρχισε.

Με πληροφορίες από ΝΥΤ, ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM