Αιματηρή επίθεση στη Βιέννη: Αναφορές για πολλούς νεκρούς - Χτυπήματα σε διαφορετικά σημεία της πόλης

Αιματηρή επίθεση στη Βιέννη: Αναφορές για πολλούς νεκρούς - Χτυπήματα σε διαφορετικά σημεία της πόλης Facebook Twitter
0

Πολύνεκρή επίθεση σημειώθηκε στο κέντρο της Βιέννης, σύμφωνα με τοπικά μέσα, με τις επί μέρους πληροφορίες να παραμένουν συγκεχυμένες καθώς ακόμα επικρατεί συναγερμός στην αυστριακή πρωτεύουσα. 


Η αστυνομία μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιώσει επίσημα ότι έπεσαν πυροβολισμοί σε έξι διαφορετικά σημεία στη Βιέννη, ότι υπήρχαν πολλαπλοί δράστες όπως και πως τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του και αρκετοί έχουν τραυματιστεί, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός. Επίσης, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας ύποπτος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά. 


Όμως, τα τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν πληροφορίες για περισσότερους νεκρούς (δύο έως οχτώ - οι αναφορές ποικίλουν), ενώ υπάρχουν πληροφορίες για ομηρία σε εστιατόριο, οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα. Η εφημερίδα Kronen Zeitung αναφέρει ότι ένας άνδρας ανατινάχθηκε μετά την ένοπλη επίθεση που εξαπέλυσε σε συναγωγή στο κέντρο της Βιέννης, με την εφημερίδα να κάνει λόγο για πολλούς νεκρούς από την επίθεση. Με tweet η αστυνομία ανέφερε πως αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας από την ανταλλαγή πυρών.

«Πυροβολισμοί στην περιοχή του κέντρου της πόλης - υπάρχουν τραυματίες - ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ από όλους τους δημόσιους χώρους και τις δημόσιες συγκοινωνίες», ανέφερε η αστυνομία στο Twitter.


Το αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΟΕ24, επικαλούμενο την αστυνομία, έκανε λόγο για τουλάχιστον 7 νεκρούς από την επίθεση. Σύμφωνα με την Kronen Zeitung ο φερόμενος δράστης αυτοκτόνησε, πυροδοτώντας τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε πάνω του.

Μέσα ενημέρωσης τόνισαν πως ενδέχεται να υπάρχουν συνεργοί που παραμένουν ασύλληπτοι. Σύμφωνα με το ΟΕ24, περίπου 50 πυροβολισμοί ερίφθηκαν στην μέση του δρόμου κοντά σε συναγωγή. Τα πυρά προήλθαν από πολυβόλο όπλο.

Το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA, επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών, ανέφερε ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά στην ανταλλαγή πυρών. 



Ο επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας της Αυστρίας με tweet του τόνισε πως δεν είναι ξεκάθαρο αν η συναγωγή της Βιέννης ή τα γειτονικά γραφεία ήταν στόχος της ένοπλης επίθεσης, λέγοντας πως ήταν κλειστά την ώρα του συμβάντος. Η ισραηλινή θρησκευτική κοινότητας στην Αυστρία κάλεσε όλους τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους, σύμφωνα με την Kronen Zeitung.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter και κοινοποίησε η εφημερίδα, δείχνει την αστυνομία σε δράση και ακούγονται επίσης πυροβολισμοί.

Ερασιτεχνικά βίντεο από κατοίκους της πόλης, καταγράφουν ένοπλους να κινούνται σε στενά και να πυροβολούν πεζούς. Ωστόσο η εγκυρότητα ορισμένων εκ των βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως. Σε ένα από αυτά τα βίντεο, ένας ένοπλος φαίνεται να πυροβολεί εν ψυχρώ έναν περαστικό, και να επιστρέφει για να του δώσει την χαριστική βολή.

Ηγέτες από όλο τον κόσμο εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους και την συμπαράστασή τους στην Αυστρία. Ανάμεσά τους ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ο γαλλικός λαός μοιράζεται το σοκ και την θλίψη των αυστριακών μετά την επίθεση στην Βιέννη. Είναι μία φιλική χώρα που δέχεται επίθεση. Αυτή είναι η Ευρώπη μας. Οι εχθροί μας πρέπει να γνωρίζουν με ποιους έχουν να κάνουν. Δεν θα υποχωρήσουμε σε τίποτα», έγραψε ο Μακρόν. 

«Σοκαρισμένος από τις φρικτές επιθέσεις στην Βιέννη. Μετέφερα στον Σεμπάστιαν Κουρτς την αλληλεγγύη μας. Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους στην Βιέννη και με τις αρχές που αντιμετωπίζουν αυτή την κατάσταση. Οι καρδιές μας, με τα θύματα και τους αγαπημένους τους. Η Ευρώπη στέκεται ενωμένη απέναντι στον τρόμο», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM
Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Διεθνή / Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού» - Ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε δεχθεί κριτική επειδή απέφευγε τον όρο
LIFO NEWSROOM
Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM