Δυο δίδυμα κορίτσια στο Σακραμέντο που γεννήθηκαν ενωμένα στο κεφάλι διαχωρίστηκαν με επιτυχία μετά από μια μακρά χειρουργική επέμβαση. 

 

Οι 9 μηνών Abigail και Micaela Bachinskiy υποβλήθηκαν σε μια 24ωρη επέμβαση στο UC Davis Medical Center και διαχωρίστηκαν επιτυχώς στις πρωινές ώρες της Παρασκευής, σύμφωνα με το KCRA3.

 

 

 

Η ένωση των κρανιών και των εγκεφάλων των δυο μικρών κοριτσιών, μια γενετική σπάνια πάθηση που ονομάζεται «craniopagus twins», είναι «πολύ, πολύ σπάνια ανωμαλία», σχολίασε ο παιδίατρος και νευροχειρουργός του νοσοκομείου. 

 

«Υπάρχουν ελάχιστα παιδιά που γεννιούνται στον κόσμο με αυτή την ανωμαλία κάθε χρόνο και από αυτά, ακόμη λιγότερα διαθέτουν ανατομία ικανή για απόπειρα διαχωρισμού ώστε να προκύψουν δυο υγιή μωρά». 

 

 

 

 

 

Η μητέρα των Abigail και Micaela διαπίστωσε πως οι δίδυμες κόρες της ήταν ενωμένες κατά την 11η εβδομάδα κύησης. «Ήταν πολύ δύσκολο. Απλώς έπαθα σοκ. Δεν μπορούσα να το επεξεργαστώ», είπε η Liliya Miroshnik.

 

 

 

 

«Αφιερώσαμε πολύ χρόνο -πέντε μήνες- μελετώντας όλο αυτό από κάθε οπτική», εξήγησε ο Dr. Edwards. «Φτιάξαμε τρισδιάστατα μοντέλα. Χρησιμοποιήσαμε κάποιου είδους εικονική πραγματικότητα για να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα την ανατομία». 

 

Οι γιατροί του νοσοκομείου πραγματοποιήσαν συνεχείς δοκιμές για να εξασφαλίσουν πως ήταν προετοιμασμένοι για την περίπλοκη διαδικασία. 

 

 

 

 

 

 

 

Η επέμβαση ξεκίνησε στις 23 Οκτωβρίου και τελείωσε με τον επιτυχή διαχωρισμό στις 24 Οκτωβρίου περίπου στις 3.28 τα ξημερώματα. 

 

«Μετά από 10 μήνες προετοιμασίας, γίναμε μάρτυρες εκείνου που όλοι οραματιστήκαμε για τα κορίτσια και πλημμυρίσαμε συναισθήματα χαρά», ανέφερε η Aida Benitez, νοσηλεύτρια που παρακολουθούσε την χειρουργική ομάδα.

 

«Ποτέ δεν θα ξανακοιτάξω ρολόι στις 3:28 χωρίς να σκέφτομαι την στιγμή που οι Abi και Mica έγιναν δυο ξεχωριστά μωρά». 

 

Με πληροφορίες από New York Post

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr