Γαλλία: Επίθεση σε ελληνική εκκλησία στη Λυών - Τραυματίστηκε ο ιερέας

Γαλλία: Επίθεση σε ελληνική εκκλησία στη Λυών - Τραυματίστηκε ο ιερέας Facebook Twitter
0

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε σε ελληνική, ορθόδοξη εκκλησία στην Λυών της Γαλλίας. 

Άγνωστος πυροβόλησε τον ιερέα της εκκλησίας στην οδό St-Lazare, ενώ το ανυποψίαστο θύμα του κλείδωνε τον ναό. Ο ιερέας τραυματίστηκε σοβαρά ενώ ο δράστης τράπηκε σε φυγή και αναζητείται από την αστυνομία. 


Η επίθεση σημειώθηκε στις 4μμ τοπική ώρα (5μμ ώρα Ελλάδας). Ο ορθόδοξος ιερέας ελληνικής καταγωγής δέχθηκε πυρά από κυνηγετικό όπλο. Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάστασή του είναι κρίσιμη. 

Το υπουργείο Εσωτερικών προειδοποίησε ότι το επεισόδιο είναι ακόμα σε εξέλιξη στην περιοχή Place Jean-Mace. Οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να παραμείνουν σπίτια τους καθώς ο δράστης είναι ασύλληπτος και θεωρείται επικίνδυνος. 

Σύμφωνα με τον εφημέριο της γαλλόφωνης ορθόδοξης εκκλησίας, Αντουάν Καλό, το θύμα είναι 45 ετών και έχει δύο παιδιά. Μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», πρόσθεσε η ελληνορθόδοξη κοινότητα δεν είχε δεχθεί απειλές ως τώρα.

Μπαράζ επιθέσεων

 

Την Πέμπτη η Γαλλία είχε γίνει «θέατρο» δύο ακόμα επιθέσεων με τρεις νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Η πρώτη επίθεση είχε σημειωθεί στη Νίκαια. Ο 21χρονος δράστης είχε φτάσει με το τρένο, έχοντας στην κατοχή του ένα έγγραφο ταυτότητας που είχε εκδοθεί από τον ιταλικό Ερυθρό Σταυρό, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας της Γαλλίας.

Ο εισαγγελέας Ζαν-Φρανσουά Ρικάρ είπε ότι ο ύποπτος γεννήθηκε στην Τυνησία το 1999 και έφτασε στο Μπάρι της Ιταλίας στις 9 Οκτωβρίου. Οι κάμερες παρακολούθησης του σιδηροδρομικού σταθμού κατέγραψαν τον ένοπλο να αλλάζει ρούχα μετά την άφιξή του.

Από εκεί έφτασε με τα πόδια στη βασιλική της Νοτρ Νταμ, που απέχει περίπου 400 μέτρα, όπου εξαπέλυσε την επίθεση σκοτώνοντας με μαχαίρι δύο από τα θύματά του - έναν 55χρονο που εργαζόταν στην εκκλησία και μία 60χρονη γυναίκα. Το τρίτο θύμα, μια γυναίκα, πέθανε λίγο αργότερα σε ένα γειτονικό μπαρ όπου κατέφυγε ζητώντας βοήθεια. Και αυτή η γυναίκα έφερε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι.

Τέσσερις αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και πυροβόλησαν τον 21χρονο όταν εκείνος κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ», πρόσθεσε ο εισαγγελέας. 

Λίγο αργότερα, ένας άλλος ένοπλος με μαχαίρι είχε εξαπολύσει επίθεση με μαχαίρι στην Αβινιόν φωνάζοντας Αλλάχου Άκμπαρ και πυροβολήθηκε θανάσιμα από αστυνομικούς. Την ίδια ημέρα, ένας ένοπλος είχε επιτεθεί σε φρουρό του γαλλικού προξενείου στη Σαουδική Αραβία. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τους τρανς
THE LIFO TEAM
Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM