Ζούκερμπεργκ: Ο ιδρυτής του Facebook φοβάται πως θα ξεσπάσουν ταραχές στις ΗΠΑ μετά τις εκλογές

Ζούκερμπεργκ: Ο ιδρυτής του Facebook φοβάται πως θα ξεσπάσουν ταραχές στις ΗΠΑ μετά τις εκλογές Facebook Twitter
EPA
0

Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ φοβάται πως θα ξεσπάσουν ταραχές μετά τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

«Ανησυχώ πως υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσουν ταραχές σε όλη τη χώρα, καθώς το έθνος μας είναι βαθιά διχασμένο και τα εκλογικά αποτελέσματα ενδέχεται να χρειαστούν ημέρες ή ακόμη και εβδομάδες προτού οριστικοποιηθούν», τόνισε ο Ζούκερμπεργκ κατά τη διάρκεια διάσκεψης με αναλυτές για τα αποτελέσματα χρήσεως τριμήνου της εταιρείας του, σημειώνοντας πως οι εκλογές και όσα θα ακολουθήσουν θα αποτελέσουν δοκιμασία για τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που ίδρυσε.

Δεν είναι όμως μόνο ο Ζούκερμπεργκ που ανησυχεί: η αλυσίδα των καταστημάτων λιανικής Walmart ανακοίνωνε πως αποσύρει προσωρινά τα όπλα και τα πυρομαχικά από τα ράφια της. Η κολοσσιαία εταιρεία του τομέα των λιανικών πωλήσεων έλαβε την απόφαση αυτή προληπτικά, μετά τις διαδηλώσεις που σημαδεύτηκαν από βίαια επεισόδια στη Φιλαδέλφεια και με φόντο τις πολιτικές εντάσεις στη χώρα..

Στο κέντρο της Ουάσινγκτον, σε πολλά ακίνητα τοποθετούν σανίδες από κοντραπλακέ σε βιτρίνες και παράθυρα, προληπτικά, εν αναμονή πιθανών διαδηλώσεων και ταραχών μετά τη βραδιά των εκλογών.

Με την πανδημία και την κινητοποίηση των ψηφοφόρων υπέρ και κατά του αμφιλεγόμενου Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, οι επιστολικές ψήφοι καταγάφουν εκρηκτική αύξηση και υπάρχουν ανησυχίες ότι η καταμέτρηση θα κρατήσει πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο.

Με δεδομένες αυτές τις περιστάσεις, «εταιρείες όπως η δική μας πρέπει να κάνουν περισσότερα απ' ό,τι οποτεδήποτε πριν» για να προασπίσουν την εμπιστοσύνη των Αμερικανών στην εκλογική διαδικασία και να εμποδίσουν το ενδεχόμενο οι πλατφόρμες να χρησιμοποιηθούν για την πρόωρη ανακήρυξη νίκης ή την υποκίνηση ταραχών στους δρόμους, συνέχισε.

Ο Ζούκερμπεργκ υπενθύμισε ορισμένα από τα μέτρα που έχει πάρει ήδη ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης που διευθύνει, όπως η απαγόρευση όλων των νέων διαφημίσεων για πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα μέχρι να κλείσουν τα εκλογικά τμήματα, για να μειωθεί ο κίνδυνος να προκληθεί «σύγχυση» ή να γίνουν «καταχρήσεις».

«Η επόμενη εβδομάδα θα αποτελέσει δοκιμασία για το Facebook», αναγνώρισε, σημειώνοντας πως η εταιρεία του άντλησε μαθήματα από το 2016, όταν είχαν γίνει μαζικές εκστρατείες παραπληροφόρησης, ορισμένες από τις οποίες ήταν όπως είπε καθοδηγούμενες από τη Ρωσία.

Η απαγόρευση των νέων πολιτικών διαφημίσεων τις τελευταίες επτά ημέρες προεκλογικής εκστρατείας σημαδεύτηκε πάντως από σύγχυση, με το Facebook να κατηγορείται πως επέτρεψε να αναρτηθούν διαφημίσεις της εκστρατείας του Τραμπ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

Διεθνή / Το Ισραήλ δεν επέτρεψε τη λειτουργία των Βαΐων - «Για πρώτη φορά εδώ και αιώνες», λέει το Πατριαρχείο

Η αστυνομία σταμάτησε στον δρόμο προς τον Ναό της Αναστάσεως δύο ανώτατους καθολικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων τον καρδινάλιο Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα, και τους ανάγκασε να επιστρέψουν
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πετρέλαιο: Καταγράφει τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην ιστορία εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η πορεία του χρυσού, ο οποίος αντί να λειτουργήσει ως ασφαλές καταφύγιο, υποχωρεί κατά σχεδόν 15% μέσα στον Μάρτιο, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση από το 2008
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ

Διεθνή / Ποιος θα διαδεχθεί τον Τραμπ; Ο Βανς προηγείται στις προτιμήσεις των Ρεπουμπλικανών

Τα αποτελέσματα δείχνουν ισχυρή στήριξη προς την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, έναν χρόνο μετά την επιστροφή του στην εξουσία, αλλά και συγκέντρωση της επιρροής γύρω από δύο βασικά πρόσωπα
THE LIFO TEAM
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Όχι Βασιλιάδες, Όχι ICE, Όχι Πόλεμος»: Μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά Τραμπ ενώ εκείνος «έπαιζε γκολφ»

Είναι η τρίτη φορά σε λιγότερο από έναν χρόνο που η Αμερική κλήθηκε να βγει στους δρόμους από αυτό το κίνημα από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στην εξουσία
THE LIFO TEAM