Ζούκερμπεργκ: Ο ιδρυτής του Facebook φοβάται πως θα ξεσπάσουν ταραχές στις ΗΠΑ μετά τις εκλογές

Ζούκερμπεργκ: Ο ιδρυτής του Facebook φοβάται πως θα ξεσπάσουν ταραχές στις ΗΠΑ μετά τις εκλογές Facebook Twitter
EPA
0

Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ φοβάται πως θα ξεσπάσουν ταραχές μετά τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

«Ανησυχώ πως υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσουν ταραχές σε όλη τη χώρα, καθώς το έθνος μας είναι βαθιά διχασμένο και τα εκλογικά αποτελέσματα ενδέχεται να χρειαστούν ημέρες ή ακόμη και εβδομάδες προτού οριστικοποιηθούν», τόνισε ο Ζούκερμπεργκ κατά τη διάρκεια διάσκεψης με αναλυτές για τα αποτελέσματα χρήσεως τριμήνου της εταιρείας του, σημειώνοντας πως οι εκλογές και όσα θα ακολουθήσουν θα αποτελέσουν δοκιμασία για τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που ίδρυσε.

Δεν είναι όμως μόνο ο Ζούκερμπεργκ που ανησυχεί: η αλυσίδα των καταστημάτων λιανικής Walmart ανακοίνωνε πως αποσύρει προσωρινά τα όπλα και τα πυρομαχικά από τα ράφια της. Η κολοσσιαία εταιρεία του τομέα των λιανικών πωλήσεων έλαβε την απόφαση αυτή προληπτικά, μετά τις διαδηλώσεις που σημαδεύτηκαν από βίαια επεισόδια στη Φιλαδέλφεια και με φόντο τις πολιτικές εντάσεις στη χώρα..

Στο κέντρο της Ουάσινγκτον, σε πολλά ακίνητα τοποθετούν σανίδες από κοντραπλακέ σε βιτρίνες και παράθυρα, προληπτικά, εν αναμονή πιθανών διαδηλώσεων και ταραχών μετά τη βραδιά των εκλογών.

Με την πανδημία και την κινητοποίηση των ψηφοφόρων υπέρ και κατά του αμφιλεγόμενου Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, οι επιστολικές ψήφοι καταγάφουν εκρηκτική αύξηση και υπάρχουν ανησυχίες ότι η καταμέτρηση θα κρατήσει πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο.

Με δεδομένες αυτές τις περιστάσεις, «εταιρείες όπως η δική μας πρέπει να κάνουν περισσότερα απ' ό,τι οποτεδήποτε πριν» για να προασπίσουν την εμπιστοσύνη των Αμερικανών στην εκλογική διαδικασία και να εμποδίσουν το ενδεχόμενο οι πλατφόρμες να χρησιμοποιηθούν για την πρόωρη ανακήρυξη νίκης ή την υποκίνηση ταραχών στους δρόμους, συνέχισε.

Ο Ζούκερμπεργκ υπενθύμισε ορισμένα από τα μέτρα που έχει πάρει ήδη ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης που διευθύνει, όπως η απαγόρευση όλων των νέων διαφημίσεων για πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα μέχρι να κλείσουν τα εκλογικά τμήματα, για να μειωθεί ο κίνδυνος να προκληθεί «σύγχυση» ή να γίνουν «καταχρήσεις».

«Η επόμενη εβδομάδα θα αποτελέσει δοκιμασία για το Facebook», αναγνώρισε, σημειώνοντας πως η εταιρεία του άντλησε μαθήματα από το 2016, όταν είχαν γίνει μαζικές εκστρατείες παραπληροφόρησης, ορισμένες από τις οποίες ήταν όπως είπε καθοδηγούμενες από τη Ρωσία.

Η απαγόρευση των νέων πολιτικών διαφημίσεων τις τελευταίες επτά ημέρες προεκλογικής εκστρατείας σημαδεύτηκε πάντως από σύγχυση, με το Facebook να κατηγορείται πως επέτρεψε να αναρτηθούν διαφημίσεις της εκστρατείας του Τραμπ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Κίνδυνος ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν έτοιμο για «ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σε υπόγειο καταφύγιο ο Χαμενεΐ

Ο στρατός του Ιράν φαίνεται πως είναι έτοιμος για το χειρότερο σενάριο - Άγνωστο πώς μπορεί να απαντήσει η Τεχεράνη σε ενδεχόμενη αμερικανική επίθεση - Στην Ουάσινγκτον και όχι στο Μαρ-α-Λάγκο ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Διεθνή / Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Το πρώτο solo single της Βικτόρια Μπέκαμ κατέκτησε την κορυφή σε δύο βρετανικά charts - ένδειξη πως έχει τη στήριξη των θαυμαστών της εν μέσω της διαμάχης με τον πρωτότοκο γιο της
THE LIFO TEAM