Κορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ στις ΗΠΑ- Για πρώτη φορά πάνω από 90.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Κορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ στις ΗΠΑ- Για πρώτη φορά πάνω από 90.000 κρούσματα σε 24 ώρες Facebook Twitter
EPA
0

Το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού «καλπάζει» στις ΗΠΑ, καθώς η χώρα κατέγραψε περισσότερα από 90.000 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες, για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας.

Από τις 20:30 της Τετάρτης έως την ίδια ώρα την Πέμπτη στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 91.290 νέες μολύνσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Πλέον, τα κρούσματα στη χώρα αγγίζουν τα 9 εκατομμύρια, ενώ οι πολίτες ήδη ψηφίζουν για τις προεδρικές εκλογές. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, άλλοι 1.021 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό.

Την τελευταία εβδομάδα στις ΗΠΑ καταγράφονται καθημερινά κατά μέσο όρο περισσότερα από 77.000 κρούσματα, σύμφωνα με τους New York Times. Οι νέες μολύνσεις είναι σε άνοδο σε 42 πολιτείες.

Αρνητικό ρεκόρ και στη Γερμανία

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κατέγραψε και η Γερμανία, όπου εντοπίστηκαν 18.681 μολύνσεις μέσα σε 24 ώρες.

Πλέον, το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα αγγίζουν τα 500.000, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Την ίδια ώρα, άλλοι 77 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό και οι νεκροί πλέον στη Γερμανία ανέρχονται σε 10.349.

Η κατάσταση σε Ινδία και Βραζιλία

Οι ΗΠΑ έχουν δεχθεί το σφοδρότερο πλήγμα από την πανδημία, καθώς έχουν τον χειρότερο απολογισμό τόσο σε κρούσματα όσο και σε θανάτους.

Δεύτερη σε νεκρούς από τον κορωνοϊό είναι η Βραζιλία, που χθες ανακοίνωσε άλλους 513 θανάτους. Παράλληλα στη χώρα εντοπίστηκαν 26.106 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Οι 5 χώρες με τους περισσότερους θανάτους
ΗΠΑ 228.668
Βραζιλία 158.969
Ινδία 121.090
Μεξικό 90.773
Βρετανία 46.045

Σε ό,τι αφορά στα κρούσματα, δεύτερη στον κόσμο πίσω από τις ΗΠΑ είναι η Ινδία, όπου χθες ανακοινώθηκαν 48.648 μολύνσεις, ενώ τις προηγούμενες 24 ώρες άλλοι 563 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό.

Οι 5 χώρες με τα περισσότερα κρούσματα
ΗΠΑ 8.945.891
Ινδία 8.088.851
Βραζιλία 5.494.376
Ρωσία 1.570.446
Γαλλία 1.327.852

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ημερήσια βάση βρίσκονται σε πτώση στην Ινδία, μετά την κορύφωσή τους τον Σεπτέμβριο, όμως ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας προειδοποιούν πως ενδέχεται να ενσκήψει νέα αναζωπύρωση της εξάπλωσης της πανδημίας, καθώς πλησιάζουν μεγάλες ινδουιστικές γιορτές ως τα μέσα Νοεμβρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιράν λέει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες για «ισότιμες και δίκαιες» συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα

Διεθνή / Το Ιράν λέει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες για «ισότιμες και δίκαιες» συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα

«Η Τεχεράνη είναι πρόθυμη να ξεκινήσει ξανά τις συνομιλίες με την Ουάσινγκτον, αρκεί να αντιμετωπιστεί με "αξιοπρέπεια και σεβασμό"», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
Το Ιράν ξεκινά τεχνητή σπορά νεφών για να προκαλέσει βροχή εν μέσω ιστορικής ξηρασίας

Διεθνή / Το Ιράν ξεκίνησε σπορά νεφών για να προκαλέσει βροχή εν μέσω ιστορικής ξηρασίας

Η σπορά νεφών περιλαμβάνει την έγχυση χημικών αλάτων, μέσα στα σύννεφα μέσω αεροσκαφών ή από γεννήτριες στο έδαφος. Έτσι ο υδρατμός μπορεί να συμπυκνωθεί ευκολότερα και να μετατραπεί σε βροχή
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Διεθνή / ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ψηφίζει σχέδιο που προβλέπει μεταβατική διοίκηση στη Γάζα και ανοίγει τον δρόμο, υπό προϋποθέσεις, για μελλοντική παλαιστινιακή κρατική υπόσταση
LIFO NEWSROOM
Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Διεθνή / Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Οι δηλώσεις της νέας πρωθυπουργού Σαναέ Τακαΐτσι για το ενδεχόμενο ιαπωνικής εμπλοκής σε μια πιθανή κινεζική επίθεση κατά της Ταϊβάν έχουν κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Διεθνή / Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Η επίθεση έρχεται σε μια περίοδο όπου περίπου το 90% της πρωτεύουσας βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενόπλων ομάδων, οι οποίες επιβάλλουν «τέλη προστασίας», λεηλατούν και συγκρούονται για τον έλεγχο περιοχών
LIFO NEWSROOM
«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM