Η Σαουδική Αραβία καταδικάζει τα σκίτσα που προσβάλλουν τον Μωάμεθ

Η Σαουδική Αραβία καταδικάζει τα σκίτσα που προσβάλλουν τον Μωάμεθ Facebook Twitter
ΕPA
0

Η Σαουδική Αραβία καταδίκασε τα σκίτσα που προσβάλλουν τον προφήτη Μωάμεθ και την όποια απόπειρα σύνδεσης του Ισλάμ με την τρομοκρατία.

Όμως, το Ριάντ δεν κάλεσε σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων, όπως άλλες μουσουλμανικές χώρες. Επίσης, αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών, σε δήλωσε, τόνισε ότι η Σαουδική Αραβία καταδικάζει κάθε ενέργεια τρομοκρατίας, μια προφανή αναφορά στον αποκεφαλισμό του Σαμιουέλ Πατί στο Παρίσι, από ακραίο Ισλαμιστή, επειδή ο καθηγητής έδειξε σκίτσα του Μωάμεθ σε μάθημα.

«Η ελευθερία της έκφρασης και ο πολιτισμός θα πρέπει να αποτελούν φάρο σεβασμού, ανεκτικότητας και ελευθερίας, που απορρίπτουν πρακτικές και ενέργειες οι οποίες προκαλούν μίσος, βία και εξτρεμισμό και είναι αντίθετες στην συνύπαρξη», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων, ενώ το κοινοβούλιο του Πακιστάν υιοθέτησε ψήφισμα με το οποίο καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει τον εκπρόσωπό της στο Παρίσι.

Στη Σαουδική Αραβία, στα social media γίνονται εκκλήσεις για μποϊκοτάζ στα γαλλικά σούπερ μάρκετ Carrefour. Πάντως, τα δύο μεγαλύτερα υποκαταστήματα στο Ριάντ τη Δευτέρα η κίνηση ήταν η συνηθισμένη, σύμφωνα με το Reuters. Εκπρόσωπος της εταιρείας στη Γαλλία ανέφερε ότι ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί αντίκτυπος από τις τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ.

Η εταιρεία Majid al Futtaim, ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια των Carrefour στη Μέση Ανατολή, ανέφερε ότι η αλυσίδα στηρίζει τις τοπικές οικονομίες, πουλώντας μεγάλο ποσοστό προϊόντων από τοπικούς προμηθευτές και προσφέροντας εργασία σε χιλιάδες ανθρώπους.

«Κατανοούμε ότι υπάρχει κάποια ανησυχία ανάμεσα σε καταναλωτές σε όλη την περιοχή αυτή τη στιγμή και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση. Στο γειτονικό Κουβέιτ, κάποια σούπερ μάρκετ έχουν αποσύρει γαλλικά προϊόντα.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM