Ινδία: Στο Δελχί κατασκευάζουν τεράστιους «πύργους νέφους» για να απορροφήσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση

Ινδία: Στο Δελχί κατασκευάζουν τεράστιους «πύργους νέφους» για να απορροφήσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση Facebook Twitter
0

Το να ζει κανείς στην πρωτεύουσα της Ινδίας, στο Δελχί, είναι πραγματικά επώδυνο εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Το Δελχί αποφάσισε να κατασκευάσει τεράστιους «πύργους νέφους» για να απορροφήσει τη ρύπανση του αέρα αλλά αυτό δεν φαίνεται να μειώνει το σοβαρό πρόβλημα των κατοίκων.

Κάθε χρόνο, η αιθαλομίχλη «πνίγει» την πόλη, από τον Οκτώβριο καθώς η έντονη καλοκαιρινή ζέστη υποχωρεί, και οι κάτοικοι αντιλαμβάνονται δεν θα υπάρχει άλλος καθαρός γαλάζιος ουρανός μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Ο χειμώνας στο Δελχί δεν είναι ευχάριστος για κανέναν, καθώς αν κοιμηθεί κάποιος με ένα παράθυρο ελαφρώς ανοιχτό, θα ξυπνήσει με πονόλαιμο και τη μυρωδιά του νέφους.

Τα υπαίθρια αθλήματα καθίστανται αδύνατα. Οι επιστήμονες προειδοποίησαν ότι η φετινή ατμοσφαιρική ρύπανση θα καταστήσει πιο ευάλωτους στον κορωνοϊό 20 εκατομμύρια κατοίκους του Δελχί, κάτι που συνεπάγεται πως αυτές οι συνθήκες είναι όντως ιδιαίτερα επικίνδυνες για τον πληθυσμό που μένει στην πόλη.

Ωστόσο, για τη συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού στο Δελχί και άλλες μητροπόλεις, δεν υπάρχει διαφυγή από την τοξική αιθαλομίχλη. Οι περισσότεροι εργάτες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να εργάζονται έξω, εκτεθειμένοι στην ατμοσφαιρική ρύπανση όλη την ημέρα, και τα βράδια το πρόβλημα επιδεινώνεται καθώς οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν και χρησιμοποιούν πυρκαγιές στερεών καυσίμων για να παραμείνουν ζεστοί.

Δεν αποτελούν εξάλλου έκπληξη τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη από το Ινστιτούτο Υγείας που κατατάσσουν την Ινδία ως την χώρα με τον πιο μολυσμένο αέρα στον κόσμο. Η έκθεση State of Global Air 2020 αναφέρει ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση σκοτώνει περισσότερα από 116.000 βρέφη ετησίως σε αυτήν τη χώρα.

Ωστόσο, χρόνο με το χρόνο, η συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και τη ρύπανση στο Δελχί καταλήγει σε ένα παιχνίδι πολιτικών κατηγοριών, με την κεντρική κυβέρνηση να κατηγορεί τις αρχές στο Δελχί και το Δελχί να κατηγορεί την κεντρική κυβέρνηση.

Τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό πλησιάζουν τα 7,8 εκατομμύρια

Την ίδια ώρα, τα 7,76 εκατομμύρια έφθασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην Ινδία, καθώς τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν άλλα 54.366, σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Το ίδιο διάστημα, ακόμη 690 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 117.306 νεκρούς.

Η χώρα με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στην υφήλιο κατατάσσεται επίσης δεύτερη παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, όπου έχουν επιβεβαιωθεί 8,3 εκατομμύρια. Με βάση τα επίσημα δεδομένα, ο απολογισμός των νεκρών χαρακτηρίζεται — σε σύγκριση με αυτόν των ΗΠΑ — μάλλον χαμηλός.

Με πληροφορίες από Independent

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΤΡΑΜΠ ΤΕΛΕΣΗΓΡΑΦΟ

Διεθνή / Ιράν: Κάλεσμα για ανθρώπινες αλυσίδες γύρω από τις ενεργειακές εγκαταστάσεις, καθώς πλησιάζει η προθεσμία Τραμ

Η Τεχεράνη καλεί πολίτες να «προστατεύσουν» ενεργειακές εγκαταστάσεις, ενώ ο πρόεδρος Πεζεσκιάν δηλώνει ότι 14 εκατομμύρια είναι έτοιμοι να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM
Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Διεθνή / Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Ο Κάνιε Γουέστ προσφέρθηκε να συναντηθεί με μέλη της βρετανικής εβραϊκής κοινότητας, ενώ το Wireless Festival συνεχίζει να χάνει χορηγούς και να δέχεται πολιτική πίεση για την προγραμματισμένη εμφάνισή του.
THE LIFO TEAM
NASA ARTEMIS II

Διεθνή / Artemis II: Ο Τραμπ μίλησε με τους αστροναύτες - «Γράψατε ιστορία και κάνατε όλη την Αμερική περήφανη»

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για περίπου 12 λεπτά με τους τέσσερις αστροναύτες της αποστολής, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι τα ταξίδια στο Διάστημα θα συνεχιστούν
THE LIFO TEAM
Η Lady Gaga ακύρωσε το τρίτο live της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Διεθνή / Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε συναυλία της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε την προγραμματισμένη συναυλία της στο Μόντρεαλ, αφού η λοίμωξη του αναπνευστικού που αντιμετωπίζει επιδεινώθηκε και ο γιατρός της τής συνέστησε να μην εμφανιστεί.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / The Times: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ είναι «αναίσθητος» και νοσηλεύεται σε «σοβαρή κατάσταση»

Διπλωματικό υπόμνημα αποκαλύπτει την τοποθεσία του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, ο οποίος τραυματίστηκε στην ίδια αμερικανοϊσραηλινή αεροπορική επιδρομή που σκότωσε τον πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: «Κινδυνεύετε αν είστε σε τρένα» λέει το Ισραήλ στους Ιρανούς - «Αλαζόνας ο Τραμπ» δηλώνει η Τεχεράνη

Εκτοξεύοντας νέες απειλές εναντίον του ιρανικού καθεστώτος, ο Τραμπ τόνισε ότι θα καταστρέψει «κάθε σταθμό παραγωγής ενέργειας» και «κάθε γέφυρα» στο Ιράν εντός 4 ωρών από την εκπνοή του τελεσίγραφου
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Διεθνή / Τι θα γίνει με τα Στενά του Ορμούζ: Σήμερα η ψηφοφορία του ΟΗΕ λίγο πριν λήξει το τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν

Τι προβλέπει το σχέδιο απόφασης που έχει υποβάλει το Μπαχρέιν με στόχο την προστασία της εμπορικής ναυσιπλοΐας μέσα και γύρω από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM