Σοφί Βιλμές: Στην εντατική λόγω κορωνοϊού η ΥΠΕΞ, πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου

Σοφί Βιλμές: Στην εντατική λόγω κορωνοϊού η ΥΠΕΞ, πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Facebook Twitter
EPA
0

Στην εντατική νοσηλεύεται, λόγω κορωνοϊού, η Σοφί Βιλμές, η υπουργός Εξωτερικών και μέχρι πρότινος πρωθυπουργός του Βελγίου.

Η κατάσταση της Βιλμές είναι σταθερή και έχει τις αισθήσεις της, δήλωσε εκπρόσωπός της. Στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσηλεύεται από το βράδυ της Τετάρτης, συμπλήρωσε.

Η Σοφί Βιλμές ανακοίνωσε το Σάββατο, μέσω Twitter, ότι βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Η ίδια εκτίμησε ότι η μόλυνση προήλθε από το οικογενειακό περιβάλλον της, με δεδομένες τις προφυλάξεις που λαμβάνει εκτός σπιτιού.

Η Βελγίδα πολιτικός μπήκε σε καραντίνα την περασμένη Παρασκευή, όταν εμφάνισε «ύποπτα» συμπτώματα. Για αυτόν τον λόγο επέλεξε να μην μετάσχει στην κυβερνητική σύσκεψη στην οποία αποφασίστηκαν αυστηρότερα μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός, που «καλπάζει» στο Βέλγιο.

Η Βιλμές διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας έως την 1η Οκτωβρίου, στη μεταβατική κυβέρνηση του Βελγίου, ενώ πλέον είναι υπουργός Εξωτερικών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM