Βρετανία: Πρόστιμο 40.000 λιρών σε φοιτητές για πάρτι - «Μας χαλάτε τη διασκέδαση»

Βρετανία: Πρόστιμο 40.000 λιρών σε φοιτητές για πάρτι - «Μας χαλάτε τη διασκέδαση» Facebook Twitter
0

Τέσσερις φοιτητές στο Νότιγχαμ, στην κεντρική Αγγλία, καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 10.000 λιρών ο καθένας, καθώς έκαναν πάρτι παρά τις απαγορεύσεις για τον κορωνοϊό

Όπως μεταδίδει το Sky News οι τέσσερις φοιτητές είπαν στις Αρχές ότι «τους χαλούν τη διασκέδαση». Οι φοιτητές έγιναν αντιληπτοί από περιπολία. Η πόλη βρίσκεται στο μεσαίο επίπεδο συναγερμού όπου απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις στα σπίτια.

Το πάρτι πραγματοποιήθηκε σε σπίτι της περιοχής του Λέντον, γνωστή για την υψηλή συγκέντρωση φοιτητικού πληθυσμού.

Όταν οι αξιωματικοί απευθύνθηκαν στους φοιτητές, οι οποίοι σπουδάζουν στο Nottingham Trent University, εκείνοι ισχυρίστηκαν πως όλοι έχουν φύγει, ωστόσο, μετά από έρευνα εντοπίστηκαν πάνω από 30 άτομα κρυμμένα στην κουζίνα, στα υπνοδωμάτια και στα μπάνια.

Η αστυνομία του Νοτινχαμσάιρ ανέφερε πως οι φοιτητές είπαν στους αστυνομικούς πως «τους χαλούν τη διασκέδαση» και πως θα έπρεπε «να ζουν τη ζωή τους». Στο Νότιγχαμ, που φιλοξενεί δύο πανεπιστήμια, μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα καταγραφόταν το υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης από κορωνοϊό στην Αγγλία. Σύμφωνα με το Sky News υπάρχουν σκέψεις ώστε να «περάσει» στο ανώτατο στάδιο συναγερμού. 


Το Nottingham Trent University επιβεβαίωσε το περιστατικό ενώ διενεργεί εσωτερική έρευνα για τη συμπεριφορά των φοιτητών του. «Γνωρίζουμε πως η πλειοψηφία των φοιτητών μας σέβεται τις οδηγίες και τις συστάσεις», ανέφερε εκπρόσωπος του πανεπιστημίου. «Δεν θα ανεχθούμε παραβιάσεις και όπου έχουμε αποδεικτικά στοιχεία, θα αναλαμβάνουμε αμέσως δράση σύμφωνα με τις πειθαρχικές διαδικασίες (σ.σ. του πανεπιστημίου)», συμπλήρωσε. 

Σε διαφορετικό περιστατικό, ένας άλλος φοιτητής του πανεπιστημίου τιμωρήθηκε με πρόστιμο 200 λιρών μετά τη σύλληψή του σε πάρτι σε εστία. 

«Αυτό πρέπει να σταματήσει. Τα παράπονα ότι η αστυνομία παρουσιάστηκε ως εμπόδιο στη διασκέδαση των φοιτητών μας αφήνουν εμβρόντητους» ανέφερε η Kate Meynell, αξιωματικός της αστυνομίας του Νοτινχαμσάιρ. 

«Πόσα πρόστιμα πρέπει να δώσουμε πριν το μήνυμα γίνει κατανοητό; Δεν μας αρέσει. (...) Η πραγματικότητα είναι ότι εάν οι πολίτες δεν ακολουθούν τα περιοριστικά μέτρα, περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν», ανέφερε.

«Η πλειοψηφία των φοιτητών ακολουθεί τους κανόνες, αλλά προφανώς υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός από αυτούς που νιώθουν σα να μπορούν να δείξουν πλήρη αδιαφορία για την ασφάλεια των γύρω τους», συμπλήρωσε ξεκαθαρίζοντας πως «οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να σταματήσουν το πάρτι μετά από προειδοποίηση, αλλά προτίμησαν να πουν ψέματα στους αστυνομικούς».

Με πληροφορίες από Sky News 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM