Βρετανία: Πρόστιμο 40.000 λιρών σε φοιτητές για πάρτι - «Μας χαλάτε τη διασκέδαση»

Βρετανία: Πρόστιμο 40.000 λιρών σε φοιτητές για πάρτι - «Μας χαλάτε τη διασκέδαση» Facebook Twitter
0

Τέσσερις φοιτητές στο Νότιγχαμ, στην κεντρική Αγγλία, καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 10.000 λιρών ο καθένας, καθώς έκαναν πάρτι παρά τις απαγορεύσεις για τον κορωνοϊό

Όπως μεταδίδει το Sky News οι τέσσερις φοιτητές είπαν στις Αρχές ότι «τους χαλούν τη διασκέδαση». Οι φοιτητές έγιναν αντιληπτοί από περιπολία. Η πόλη βρίσκεται στο μεσαίο επίπεδο συναγερμού όπου απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις στα σπίτια.

Το πάρτι πραγματοποιήθηκε σε σπίτι της περιοχής του Λέντον, γνωστή για την υψηλή συγκέντρωση φοιτητικού πληθυσμού.

Όταν οι αξιωματικοί απευθύνθηκαν στους φοιτητές, οι οποίοι σπουδάζουν στο Nottingham Trent University, εκείνοι ισχυρίστηκαν πως όλοι έχουν φύγει, ωστόσο, μετά από έρευνα εντοπίστηκαν πάνω από 30 άτομα κρυμμένα στην κουζίνα, στα υπνοδωμάτια και στα μπάνια.

Η αστυνομία του Νοτινχαμσάιρ ανέφερε πως οι φοιτητές είπαν στους αστυνομικούς πως «τους χαλούν τη διασκέδαση» και πως θα έπρεπε «να ζουν τη ζωή τους». Στο Νότιγχαμ, που φιλοξενεί δύο πανεπιστήμια, μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα καταγραφόταν το υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης από κορωνοϊό στην Αγγλία. Σύμφωνα με το Sky News υπάρχουν σκέψεις ώστε να «περάσει» στο ανώτατο στάδιο συναγερμού. 


Το Nottingham Trent University επιβεβαίωσε το περιστατικό ενώ διενεργεί εσωτερική έρευνα για τη συμπεριφορά των φοιτητών του. «Γνωρίζουμε πως η πλειοψηφία των φοιτητών μας σέβεται τις οδηγίες και τις συστάσεις», ανέφερε εκπρόσωπος του πανεπιστημίου. «Δεν θα ανεχθούμε παραβιάσεις και όπου έχουμε αποδεικτικά στοιχεία, θα αναλαμβάνουμε αμέσως δράση σύμφωνα με τις πειθαρχικές διαδικασίες (σ.σ. του πανεπιστημίου)», συμπλήρωσε. 

Σε διαφορετικό περιστατικό, ένας άλλος φοιτητής του πανεπιστημίου τιμωρήθηκε με πρόστιμο 200 λιρών μετά τη σύλληψή του σε πάρτι σε εστία. 

«Αυτό πρέπει να σταματήσει. Τα παράπονα ότι η αστυνομία παρουσιάστηκε ως εμπόδιο στη διασκέδαση των φοιτητών μας αφήνουν εμβρόντητους» ανέφερε η Kate Meynell, αξιωματικός της αστυνομίας του Νοτινχαμσάιρ. 

«Πόσα πρόστιμα πρέπει να δώσουμε πριν το μήνυμα γίνει κατανοητό; Δεν μας αρέσει. (...) Η πραγματικότητα είναι ότι εάν οι πολίτες δεν ακολουθούν τα περιοριστικά μέτρα, περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν», ανέφερε.

«Η πλειοψηφία των φοιτητών ακολουθεί τους κανόνες, αλλά προφανώς υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός από αυτούς που νιώθουν σα να μπορούν να δείξουν πλήρη αδιαφορία για την ασφάλεια των γύρω τους», συμπλήρωσε ξεκαθαρίζοντας πως «οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να σταματήσουν το πάρτι μετά από προειδοποίηση, αλλά προτίμησαν να πουν ψέματα στους αστυνομικούς».

Με πληροφορίες από Sky News 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM
Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά–ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά - ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρίσκεται σε μια καθοριστική στιγμή, διαμορφώνοντας τη ζωή της ίδιας και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς εγκαθίστανται σε νέο σπίτι και αναλαμβάνουν πιο κεντρικό ρόλο στη βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM