30 χιλιάδες άτομα συμμετέχουν στο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών και προσφύγων

30 χιλιάδες άτομα συμμετέχουν στο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών και προσφύγων Facebook Twitter
0

Σχεδόν 30.000 πρόσωπα ενέχονται στην διακίνηση μεταναστών δήλωσε σε τσεχικό ραδιοσταθμό ο Όλντριχ Μαρτίνου, υποδιευθυντής της Europol και πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή, διεξάγονται περίπου 1.400 έρευνες οι οποίες βρίσκονται σε διάφορα στάδια για πολλούς από τους ανθρώπους αυτούς». Οι αριθμοί αυτοί είναι ταυτόσημοι με εκείνους στους οποίους αναφέρθηκε μιλώντας σε ΜΜΕ της Βρετανίας ο διευθυντής της Europol Ρομ Γουάινραϊτ νωρίτερα χθες.

Την τελευταία εβδομάδα έχουν γίνει 10 συλλήψεις στην Ιταλία, 3 στη Λιβύη και 4 χθες στην Τουρκία στο πλαίσιο ερευνών για θανάτους προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο.

Τη Δευτέρα 15 φερόμενοι ως διακινητές συνελήφθησαν από άνδρες του ισπανικού Λιμενικού Σώματος, ενώ έξι φερόμενοι ως διακινητές συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη.

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ανθρωπιστική κρίση χωρίς προηγούμενο καθώς 310.000 άνθρωποι διέπλευσαν τη Μεσόγειο και έφθασαν στις ακτές χωρών της ΕΕ ως τα τέλη Αυγούστου, κατά στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Frontex) κάνει από τη δική του πλευρά λόγο για 340.000 αφίξεις ως τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με την UNHCR, πάνω από 2.500 άνθρωποι έχουν πεθάνει φέτος στην προσπάθειά τους να φθάσουν σε κράτη μέλη της ΕΕ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ